Annons

Musks twittrande orsakar nya problem med rättvisan

Elon Musk, på Teslas fabrik i Tilburg, Nederländerna.
Elon Musk, på Teslas fabrik i Tilburg, Nederländerna. Foto: Håkan Matson
Tesla-chefen Elon Musk är åter under lupp av den amerikanska finansinspektionen för sitt twittrande. Aktien föll i efterhandeln på nyheten. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Finansinspektionen U.S. Securities and Exchange Commission, SEC, meddelade under måndagen att Musk bryter mot den överenskommelse som han tidigare ingått med myndigheten, rapportera Bloomberg News. Enligt överenskommelsen med de amerikanska myndigheterna skall Musk få sitt twittrande godkänt av Tesla om det riskerar att vara av vikt för investerare. 

SEC menar att Musk bröt den överenskommelsen den 19 februari då han twittrade ut att Tesla skulle kunna producera en halv miljon Model 3-bilar under 2019. Några timmar senare uppgav han att leveranserna kunde bli 400 000 bilar. 

Musk riskerar flera repressalier. Enligt Charles Elson, chef på John L. Weinberg Center for Corporate Governance vid University of Delaware, är det hårdaste straffet att han inte får driva något börsnoterat bolag. 

Tesla föll 3,6 procent i efterhandeln på Wall Street.

Di Digital / Finwire

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer