Annons
Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Myndighet: Teslas autopilot bidrog till dödskrasch

Teslas vd Elon Musk.
Teslas vd Elon Musk. Foto: Evan Vucci
I maj förra året omkom en Tesla-förare i en olycka i Florida. Enligt den amerikanska trafiksäkerhetsstyrelsen bidrog begränsningar i elbilens självkörande system till dödsolycka.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Begränsningar i de operativa systemen spelade en stor roll i dödsolyckan med en Tesla Model S på "autopilot" i USA. Det säger Robert Sumwalt, chef för den amerikanska trafiksäkerhetsstyrelsen NTSB.

Amerikanska myndigheter har utrett olyckan i Florida i maj förra året, då en 40-årig man omkom sedan han använt sig av elbilens självkörande system. Slutsaterna väntas påverka riktlinjerna för användning av självkörande bilar i framtiden.

Tidigare i år meddelade USA:s trafiksäkerhetsverk NHTSA att den inte hittat några tekniska fel på olycksbilens system.

Föraren hade enligt tidigare rapporter inte händerna på ratten när han krockade med en svängande lastbil. Han ska också flera gånger ha varnats av bilens system att sätta tillbaka händerna på ratten under de 37 minuter som han hade autopiloten påslagen.

Läs även: Tesla lanserar ny version av Autopilot

TT / Di Digital


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post