Annons

Näringslivstoppar med på Steve Angellos nya projekt

Swedish House Mafia-stjärnan och startupinvesteraren Steve Angello fortsätter med nya projekt i sin stiftelse ”För vårt Sverige” går in i är Innocarnival Skåne. Flera tunga näringslivstoppar är med på tåget, och Kronprinsessparets stiftelse.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Steve Angello, en av stjärnorna bakom Swedish House Mafia, har investerat uppemot 200 miljoner kronor i omkring 45 bolag de senaste åren. 

Förra sommaren gjorde han avslutningsshowen på Malmöfestivalen. Det blev avstampet till en stor Malmösatsning för välgörenhetsprojektet, som Steve Angello själv döpt till ”För Vårt Malmö”, en lokal del av det rikstäckande välgörenhetsprojektet ”För Vårt Sverige”.

Ali Eftekhari på Öresundsgruppen, hjärnan bakom musikfestivalerna Big Slap och High Five samt klubbeventet Cirque du Live, arbetar tillsammans med Steve Angello med ”För Vårt Sverige”.

Läs mer: Steve Angello: ”Jag investerar även i tråkiga bolag” 

Redan förra sommaren nämnde Ali Eftekhari att duon arbetar enligt en femårsplan med det sociala engagemanget. Exakt vilka projekt som ”För Vårt Sverige” skulle satsa på har inte offentliggjorts, förrän nu.

Nu är det klart att nästa projekt som ”För Vårt Sverige” går in i är Innocarnival Skåne som är ett innovationsprojekt för skolbarn i årskurs 6-9 samt gymnasielever.

En av tankarna med ”För vårt Sverige” har hela tiden varit att utmana näringslivet att satsa på projektet ekonomiskt och återinvestera pengar i sociala projekt.

Fyra näringslivstoppar har värvats till samarbetet mellan Innocarnival och ”För vårt Sverige”; Mikael Kretz från Q Group, Henrik Persson Ekdahl från Optimizer Invest, Gunilla Von Platen från Transcom och Erling Pålsson från Malmö City fastigheter.

Innocarnival kommer också att stöttas av Kronprinsessparets stiftelse.

”Stiftelsens vision är att alla barn och unga i Sverige ska få växa upp till trygga och starka individer med en positiv framtidstro. Och det är precis det som det här initiativet möjliggör för Skånes alla barn och unga. Det ska bli otroligt spännande att sitta med i juryn och få lyssna på alla fantastiska skolelever och ta del av deras kreativa idéer med fokus på FN:s Globala Mål”, säger Nahal Illerstig, projektledare på Kronprinsessparets stiftelse.

Drakarna kommer på olika sätt peppa och stötta eleverna under vägen fram till innovationskarnevalen i april nästa år. På karnevalen kommer hela draknästet finnas på plats och bedöma de bästa tävlingsbidragen.

”Det är fantastiskt att eleverna kan få feedback på deras innovationer av ett så välrenommerat gäng med lång erfarenhet av olika branscher”, säger Jenny Kölfors, projektledare på Innocarnival.

Gunilla von Platen är ett bekant ansikte i näringslivskretsar och investerar även hon i startups, bland annat i Yepstr.  Sedan hon startade sitt bolag för 19 år sedan har hon varit engagerad i flertalet välgörenhetsprojekt. Hon kom till Sverige som flykting, fyra år gammal och började tjäna egna pengar två år senare genom att sälja glasspinnar. Idag är hon engagerad i 15 bolag och hennes bolag finns i 21 länder.

”För mig känns det viktigt att ge tillbaka och bidra till ett bättre samhälle”, säger hon.

Läs mer: Stena-miljardärens appbolag tar in nytt kapital 

Gunilla von Platen var en av drakarna i SVT:s Draknästet. Den här gången ska hon coacha och vägleda barn, tillsammans med bland andra Mikael Kretz från Q Group.

”Barn och unga är gränslösa i sina idéer och tankar, så det här ska bli fantastiskt roligt. Jag hoppas jag kan ge goda råd och tips hur det är att starta företag från scratch, det har jag gjort ett antal gånger”, säger Mikael Kretz.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies