Annons

Näringslivstopparna satsar 20 nya miljoner på Coala Life

Från vänster: Philip Siberg, vd, Johanna Tulki, operativ chef, Magnus Samuelsson, teknikchef, Lovisa Fasth, digital content manager, Titti Lundgren, marknadschef.
Från vänster: Philip Siberg, vd, Johanna Tulki, operativ chef, Magnus Samuelsson, teknikchef, Lovisa Fasth, digital content manager, Titti Lundgren, marknadschef. Foto: Coala Life
Medicinteknikbolaget Coala Life tar in 20 färska miljoner för att öka tillväxttakten. Samtidigt har bolaget förstärkt styrelsen med branschveteranen Ebba Fåhraeus som ny ledamot. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det är bråda dagar på Coala Lifes (NTL) kontor på Riddargatan i Stockholm. Förra veckan meddelade bolaget att man inlett ett samarbete med läkemedelsbjässen Bayer och på onsdagen stod det klart att bolaget fyller på kassan med 20 Mkr från bland annat riskkapitalbolaget 20 North Street, Laurent Leksell och Anders Nyrén. 

Pengarna ska användas till öka tillväxten och förbereda bolaget på att ta nästa steg. 

Läs mer: Hjärtläsaren Coala Life tar in 20 miljoner inför lansering

”Det handlar framför allt om att vi ska kunna kommersialisera i högre grad. Vi har anställt en försäljningschef och håller på med vår FDA-ansökan. Vi valde att gå ut på den svenska marknaden först och nu förbereder vi för att ta steget vidare”, säger Titti Lundgren, marknadschef på Coala Life.

Coala Life är verksamma inom digital hälsa och har bland annat utvecklat en digital hjärtmonitor som gör det möjligt att upptäcka hjärtsjukdomar i ett tidigt stadium.

Genom samarbetet med Bayer ska Coala Life nå ut till professionella kunder. 

Läs mer: Näringslivstopparna satsar fler miljoner i Coala Life 

”De tar med sig produkten till primär- och specialistvården. Med deras hjälp får vi muskler att snabbt komma ut och presentera lösningen”, säger Titti Lundgren. 

Samtidigt som Coala Life fyller på kassan har bolaget även förstärkt styrelsen med Ebba Fåhraeus, vd för Smile Incubator, som ny ledamot. 

”Det känns otroligt kul att få in henne i styrelsen. Hon har en bred erfarenhet av den här typen av bolag och har bra förståelse för vad som ska till för att man ska lyckas", säger Titt Lundgren. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer