Annons

Näringsministern efter nya krispaketet: Ytterligare åtgärder på gång

Näringsminister Ibrahim Baylan
Näringsminister Ibrahim Baylan Foto: Jesper Frisk, Jesper Frisk, Jesper Frisk
”Ytterligare åtgärder” är på gång för små och medelstora bolag, meddelar näringsminister Ibrahim Baylan till Di Digital.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Regeringen presenterade under fredagen ett nytt krispaket med totalt 125 miljarder kronor i nya krediter och kreditgarantier till främst mindre företag samt ett extra kapitaltillskott till statliga Almi. 

Det senare innebär att 3 miljarder kronor ska nå små och medelstora företag i form av lån.

Men krisen är långt ifrån över och regeringen ser nu över ”ett stort antal förslag” för att hjälpa små och medelstora företag, uppger näringsminister Ibrahim Baylan för Di Digital.

”Regeringen följer utvecklingen mycket noga och arbetar just nu med ytterligare åtgärder”, skriver han i ett mejl och hänvisar också till de åtgärder som presenterades under fredagen.

Läs även: Stort söktryck hos småföretag efter statliga lån: ”Vi ser en fördubbling”

Exakt vilka ytterligare åtgärder som kan komma ifråga kommer regeringen att återkomma med.

”Regeringen är medveten om vilka särskilda utmaningar som finns för startupbolagen”, skriver Ibrahim Baylan vidare i mejlet, och fortsätter:

”Startupbolagen är viktiga för Sveriges framtida konkurrenskraft. Det här är en tuff tid för oss alla men nu gäller det att som land kavla upp ärmarna och hjälpas åt för att minska coronavirusets negativa effekter på såväl hälsa som ekonomi.”

Läs även: Hundratals svenska tillväxtbolag: Vi tappar intäkter – och varslar

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer