Annons

Narratives investerare lämnar styrelsen

Martin Källström är vd och medgrundare på Narrative
Martin Källström är vd och medgrundare på Narrative Foto: Katja Annola
Riskkapitalbolagen True Ventures och Khosla Ventures har lämnat sina platser i det hajpade kamerabolaget Narratives styrelse, kan Di Digital avslöja. Vd och medgrundare Martin Källström är hemlighetsfull om varför.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det svenska startupbolaget Narrative, som tillverkar en såkallad lifelogging-kamera, fick ett stort genombrott hösten 2014. Då tog bolaget in drygt 60 miljoner kronor från bland andra det amerikanska riskkapitalbolaget Khosla Ventures.

Samtidigt klev Khosla-partnern och Silicon Valley-kändisen Keith Rabois, tidigare operativ chef på det börsnoterade miljardföretaget Square, in i Narratives styrelse. Där tog han plats jämte Om Malik, sedan tidigare delägare i Narrative genom True Ventures och en av den amerikanska techsektorns mest välkända investerare.

“Framtiden har aldrig sett ljusare ut”, skrev Narrative när investeringen offentliggjordes.

Nu lämnar både Om Malik och Keith Rabois sina uppdrag hos Narrative, kan Di Digital avslöja. För närvarande består bolagets styrelse enbart av de tre grundarna – Martin Källström, Oskar Kalmaru och Björn Wesén.

Orsaken till avhoppen är inte känd, ej heller om Om Malik och Keith Rabois styrelseplatser kommer fyllas av andra.

Styrelseförändringen sker mindre än två år efter den senaste investeringsrundan i Narrative, där både Khosla Ventures och True Ventures deltog.

Narratives medgrundare och vd Martin Källström bekräftar att Om Malik och Keith Rabois har lämnat sina styrelseplatser, men avböjer att förklara saken närmare när Di Digital når honom på telefon.

“Jag vill gärna ge hela bilden och verkligen nå ut med den. Jag har inte en kort kommentar som ger en rättvisande bild av det”, säger han och lovar att återkomma med mer information vid ett senare tillfälle.

Jag har inte en kort kommentar som ger en rättvisande bild.

 

I slutet av 2015 lanserade Narrative en ny version av sin minikamera Clip. Det var en vidareutveckling av den första kameran som bolaget utvecklade med pengar från en uppmärksammad Kickstarter-kampanj för tre år sedan.

”Den första versionen var för att se om det i över huvud taget skulle fungera. Det är den här produkten vi hade velat bygga från början egentligen,” sa Narratives medgrundare Oskar Kalmaru då i en intervju med Di Digital.

Samtidigt visade bolagets årsredovisning för 2014/15 på stora utvecklingskostnader. Narrative redovisade då en förlust på 25 Mkr, att jämföra med ett minusresultat på drygt 8 Mkr året innan. Samtidigt var omsättningsökningen blygsam, från drygt 8 Mkr till 9,7 Mkr.

Totalt har Narrative tagit in 100 miljoner kronor i finansiering sedan Kickstarterkampanjen. Förutom Khosla Ventures och True Ventures finns även svenska Creandum bland ägarna.

Bolaget har för avsikt att fylla på kassan med nytt riskkapital under 2016. Diskussioner pågår med flera investerare, enligt uppgift till Di Digital, men bolaget har ännu inte meddelat att ny finansiering är säkrad.

Kommer Khosla Ventures och True Ventures att försvara sina ägarandelar i Narrative när ni tar in mer pengar?

“Det förväntar jag mig att de gör”, säger Martin Källström.

Läs även: "Startups ska leverera värde, inte höga värderingar" – intervju med superinvesteraren Om Malik

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer