Annons

Nästa technotering: Ett fitnessbolag värt 78 miljarder

Peloton, som grundades 2012, noteras på torsdagen på Nasdaq i New York.
Peloton, som grundades 2012, noteras på torsdagen på Nasdaq i New York. Foto: TT/Press
Fitnessbolaget Peloton noteras på torsdagen med stigande omsättning, stigande förluster och en värdering på 80 miljarder kronor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Peloton, som säljer träningsprogram med tillhörande cykel till kunder som tränar på distans, noteras i New York på torsdagen.

Fitnessbolagets teckningskurs blir 29 dollar, i den högre delen av intervallet, vilket ger ett bolagsvärde på motsvarande 80 miljarder kronor.

I samband med noteringen vill Peloton, som går med förlust men fördubblade sin omsättning under sitt senaste räkenskapsår, ta in motsvarande 11,7 miljarder kronor i kapital.

Aktiemarknaden har handlat ned många av de miljardbolag inom tech som noterats under 2019, med Uber, Lyft och Slack som de främsta exemplen.

Svenska Spotifys aktiekurs var på torsdagsmorgonen lägre än vid noteringen i maj 2018, och lägre sett över det senaste halvåret.

Det förlustdrivande kontorshotellet Wework – med förluster nästan lika stora som omsättningen – har nyligen skjutit på sin notering till senare under året. Senare petades den för marknaden kontroversielle vd:n och medgrundaren Adam Neumann.  

Samtidigt har andra techbolag, exempelvis Pinterest, gått till börsen och sett aktiekursen stiga under de första månaderna.

Under räkenskapsåret som avslutades vid halvårsskiftet 2019 steg Pelotons omsättning till 915 miljoner dollar, medan förlusterna också ökade till 196 miljoner dollar.

Handeln inleds efter börsöppningen på Nasdaq i New York vid 15.30 svensk tid på torsdagen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer