Annons

På torsdag är det dags – de tävlar om att bli årets Female Founder

De är med i årets pitchtävling på Female Founders: Elin Tornblad, medgrundare av Potato Plastic, Kira Unger, medgrundare av Pocketlaw, Estelle Westling, medgrundare av Grace Health, Melanie Aronson, grundare av Panion, och Soraya H. Contreras, medgrundare av Iunia.
De är med i årets pitchtävling på Female Founders: Elin Tornblad, medgrundare av Potato Plastic, Kira Unger, medgrundare av Pocketlaw, Estelle Westling, medgrundare av Grace Health, Melanie Aronson, grundare av Panion, och Soraya H. Contreras, medgrundare av Iunia.
Nu på torsdag är det dags för Di Digitals event Female Founders där sex entreprenörer tävlar om äran och fina priser i årets pitchtävling. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Sveriges techscen fortsätter att utvecklas i rask takt med flera lysande stjärnor som Spotify, Kry och Truecaller. Men fortfarande är det få kvinnor i förhållande till män som lyfts fram, trots att det har tagits många nya initiativ kring en mer jämställd bransch under de senaste åren. Därför fortsätter Di Digital för fjärde året i rad att anordna vårt pitchevent Female Founders.

Läs också: Bolag grundade av kvinnor får 1 procent av riskkapitalet

Di Digital startade Female Founders 2016, på initiativ av tidningens dåvarande reporter Mimi Billing, i syfte att stärka och lyfta fram kvinnliga grundare inom techindustrin. I vår bevakning blir det ständigt tydligt att många grundarteam består av två till fyra män, ofta också med liknande bakgrund. Ett steg i att uppmärksamma kvinnliga grundare och människor i branschen, som kan inspirera till att fler kvinnor vill jobba i techbranschen eller startar egna bolag, var att också ge dem en fysisk plattform på Female Founders.

Den här gången ger vi sex kvinnliga grundare möjlighet att presentera sina bolag i vår livesändning via Di TV. 

Läs mer om bolagen:
Pocketlaw: De vill ge alla företag juridiken i fickan – ska expandera utanför Sverige
Gigital: Pandemin satte stopp för konserter – grundarna ställde om: ”Vi har inget att förlora”
Grace Health: Svenskarnas digitala hälsoassistent växer – når 800 000 kvinnor
Panion: Vän-app ställer om i coronatider: ”Många vill inte vara på Facebook”
Iunia: Vill lösa mödravårdsbristen – lanserar digital vårdtjänst
Potato Plastic: Duon ska tillverka plast – av svensk potatis

Vi kommer också att få ta del av Johanna Wollert Melins och Åsa Sjöblom Nordgrens, grundare av Trice Imaging, entreprenörsresa med deras globala utltraljudslösning Tricefy. Prata om hur jämställdhet spelar in i investeringsbeslut med vår jury i pitchtävlingen. Och ha ett samtal med Marie Wall, startup-ansvarig på Näringsdepartementet om vad som görs från statligt håll för att främja jämställdhet i techbranschen.

Under sändningen korar vi även Årets viktigaste kvinnliga investerare och Årets viktigaste kvinnliga grundare framröstade av Di Digitals läsare. Var med och rösta!

Läs också: Sveriges viktigaste kvinnliga grundare 2020
Läs också:
Sveriges viktigaste kvinnliga investerare 2020 

Vill du vara med och delta i sändningen på Female Founders den 10 december? Anmäl dig här (kostnadsfritt)!

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer