Annons

Nätapoteket tar in 167 miljoner – Rutger Arnhult ny storägare

Rutger Arnhult har investerat i Björn Thorngrens nätapotek Meds.
Rutger Arnhult har investerat i Björn Thorngrens nätapotek Meds.
Nätapoteket Meds kan se tillbaka på ett fenomenalt 2020. Omsättningen slutade på 222 miljoner – en ökning med 162 procent. ”Nu har vi nått kritisk massa för att växla upp till en helt ny nivå framåt”, säger vd Björn Thorngren, som fyller kassan med mer externt kapital.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Personer över 65 år har hittat till nätapoteken.

Inte alls orimligt med tanke på restriktioner och rekommendationer som gällt under pandemin.

En av vinnarna är apoteksuppstickaren Meds, som såg störst tillväxt i just kundkategorin 65 plus.

”2020 var ett speciellt år där vi på Meds spelat en avgörande roll som alternativ till fysiska apotek. Men det gäller flera apotek, även statens, så nu gäller det att ta vår position framåt”, säger Björn Thorngren.

Att bolaget nu tar in mer kapital – 167 miljoner till en värdering av 727 miljoner – beskrivs som en förutsättning för vidare expansion. 

”Branschen har passerat 20 procent online. Men jag tror att vi kan bli som bokhandeln, där 60 procent av handeln sker online. Det är ett race mot det nu”, säger han.

Rundan leds av fastighetsmiljardären Rutger Arnhults bolag M2 Asset Management.

Läs mer: Extremt tryck på nätapoteken – bromsade reklam ”för att mäkta med”

”Vi investerar i det snabbast växande företaget inom den snabbast växande e-handelsbranschen”, säger Rutger Arnhult själv och tillägger:

”Meds passar perfekt i vår strategi att bredda investeringar från fastigheter till tech och life science.”

Ni pratar om expansion, vart vill ni?

”Dels flyttar vi till ett större lager en bit från där vi är i dag. Sedan ska vi lägga pengar på marknadsföring”, säger Björn Thorngren.

Är det fortfarande för svårt regulatoriskt att gå utomlands?

”Det har faktiskt hänt saker under coronapandemin. Vi ser att Tyskland ska gå till hundra procent e-recept 2022. Vi följer det här förstås. Men Sverige är världsledande fortfarande, med digitala recept och bank-id. Vi kan ha recept en sekund efter att de är utskrivet och sedan kan du ha varorna inom någon timme. Det är en bra kundupplevelse som inte finns någon annanstans i Europa.”

Läs mer: Rusning till nätpsykologer: ”Coronakrisen kan följas av pandemi i psykisk ohälsa”

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer