Annons

Nätapotekets vd i corona-karantän

Handsprit och Meds vd och grundare Björn Thorngren.
Handsprit och Meds vd och grundare Björn Thorngren. Foto: TT och press.
Nätapoteken säljer slut på produkter som handsprit och munskydd i rekordfart efter utbrottet av coronaviruset. Men utmanaren Meds vd Björn Thorngren kan inte vara på lagret och hjälpa till – han sitter i karantän efter en resa till Italien.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Försäljningen av läkemedel på nätet växer i Sverige, och står nu för 12 procent av den totala omsättningen på marknaden.

Den stora spelaren är Pär Svärdsons bolag Apotea. De ökade sin försäljning i fjol med 35 procent till 2,7 miljarder kronor.

En tydlig utmanare är Meds, som för några månader sedan tog in 150 miljoner kronor i riskkapital för att öka sin marknadsföring. 

Utbrottet av coronaviruset har nu lagt ännu mer ved på tillväxtbrasan för nätapoteken. Meds försäljning av handsprit och munskydd har ökat med 2 000 procent på drygt en vecka, rapporterar sajten Ehandel.se.

Men allt är inte frid och fröjd – bolagets grundare och vd Björn Thorngren sitter samtidigt i karantän efter en resa till norra Italien.

”Jag har inga symptom på att jag skulle vara smittad av corona. Det sägs att det ska bryta ut efter fem till sex dagar så det är nog ingen fara för min del, men jag jobbar hemifrån i förebyggande syfte. Det hade varit katastrof om hela verksamheten hade försatts i karantän på grund av mig”, säger Björn Thorngren till Ehandel.

Han beskriver det som att försäljningen just nu är på rekordnivåer. På distans hjälper Björn Thorngren nu organisationen att hitta nya leverantörer av just handsprit, eftersom det säljer slut direkt. Andra populära produkter är febertermometrar, vinylhandskar, värktabletter och antiinflammatoriska produkter.

Läs mer: Meds fyller på kassan – närmar sig värdering på en halv miljard 

Läs mer: E-handelsprofilens nätapotek Apotea växer – omsätter 2,7 miljarder 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer