Annons

Nätläkaren Kry satsar på psykologitjänst

Jesper Enander leder Krys psykologisatsning.
Jesper Enander leder Krys psykologisatsning. Foto: Kry
Den digitala vårdcentralen Kry breddar verksamheten och satsar på psykologi. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Stockholmsbaserade Kry (NTL) grundades 2014 och har som affärsidé att erbjuda läkarbesök via videolänk. Totalt har bolaget tagit in omkring 260 miljoner i riskkapital sedan starten. 

Nu breddar bolaget sin verksamhet med psykologi. Satsningen leds sedan två månader tillbaka av Jesper Enander som senast kommer från Karolinska institutet. 

”Jag har under lång tid jobbat med att modernisera hur vi hjälper människor med psykisk ohälsa. Kry vågar redan utmana för att patienter ska få tillgång till vård och med deras tekniska kunnande såg jag en möjlighet att i stor skala kunna förverkliga mina idéer. Det känns otroligt spännande att kunna göra verklig skillnad för många människor”, säger Jesper Enander i en kommentar.

Läs mer: Fördel Kry i jakten på digitala vårdbesök

Exakt hur den nya tjänsten kommer se ut vill bolaget inte berätta mer än att det handlar om kognitiv beteendeterapi, KBT, i mobilen. 

”Över 50 procent av alla som är sjukskrivna i Sverige är det på grund av psykisk ohälsa. En tragedi på såväl det personliga planet som för samhället i stort. Samtidigt finns det starka bevis för att digital KBT-terapi har väldigt god effekt. Problemet har varit att ingen aktör haft förmågan att kunnat bygga och distribuera en sådan lösning på stor skala”, säger Jesper Enander. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies