Annons

Nätläkarjätten varslar sjuksköterskor

Martin Lindman är vd på Doktor.se som ser ett behov av att skära ned i antalet anställda sjuksköterskor.
Martin Lindman är vd på Doktor.se som ser ett behov av att skära ned i antalet anställda sjuksköterskor.
Sveriges näst största nätläkare Doktor.se har inlett förhandlingar med facket om att skära ned i personalstyrkan. Men enligt vd:n Martin Lindman handlar det egentligen om att öka. ”Vi växer snabbare än vi trott, men i andra kategorier.”
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Doktor.se tog i maj in över 480 miljoner kronor i en kapitalrunda som ska ta företaget snabbare framåt i sin expansion i Sverige och ut i världen.

Bolaget har också börjat köpa fysiska vårdcentraler och slutit nya avtal med regioner utanför Sörmland, som var startskottet för fysisk vård.

Men enligt uppgifter till Di Digital har bolaget nu dragit i handbromsen vad gäller sjuksköterskor. Något som bekräftas av vd Martin Lindman.

”Det är ganska naturligt för ett bolag som oss. Det handlar mer om en förändring och en anpassning till de nya avtal vi slutit. Och vissa personalgrupper växer snabbare och andra stagnerar – och stagnerar kraftigt”, konstaterar han.

Läs mer: Daniel Ek ska upptäcka sjukdomar – plöjer ned 30 miljoner i sitt nya bolag

Totalt har Doktor.se cirka 700 anställda i dag och enligt Lindman har de gått bättre än väntat genom coronakrisen. Ett varsel i det här fallet inte handlar om att bolaget lider ekonomiskt, understryker han. 

”Vi anpassar oss efter modellerna som finns i regioner som vi samverkar med. Vi har över en tid ökat kraftigt på läkarsidan, men har i takt med att vi köpt fysiska vårdcentraler ett mindre behov av just sjuksköterskor.”

Hur många är det som berörs av varslet?

”Det är för tidigt att säga. Men netto handlar det om att vi måste öka i personal.”

Så man kan tänka sig att det går att hitta nya roller till många?

”Det är också för tidigt att säga. Vi måste ha den här förhandlingen med facket nu och låta den ha sin gång. Jag kan säga att vi är glada över att vi växer som vi gör, men med det kommer att vi måste anpassa oss efter det som efterfrågas från regionerna, som är de beställare som gör förutsättningarna för Doktor.se möjlig.”

Läs mer: EQT:s nätläkare går back med 198 miljoner

Doktor.se har i dag fysiska vårdcentraler i regionerna Skåne, Uppland, Sörmland, Stockholm och Västernorrland. Ytterligare ska presenteras inom kort.

Utöver vårdtjänsten i egen regi har Doktor.se också licensierat ut sin tekniska plattform till andra företag. Hittills har bolaget två intäktsdrivande samarbeten med nätläkaren Vivabem i Brasilien och djursjukvårdkedjan Anicura i flera europeiska länder.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer