Annons

Nätmodehandlaren ser urstark tillväxt under krisen

Na-kd:s grundare och vd Jarno Vanhatapio.
Na-kd:s grundare och vd Jarno Vanhatapio.
Medan jättar som H&M storvarslar personal ser modeuppstickaren Na-kd en ökad försäljning. ”Men just nu måste vi vara proaktiva, försiktiga och ödmjuka”, kommenterar grundaren och vd:n Jarno Vanhatapio.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Svenskgrundade Na-kd, som driver en e-handel med kläder till kvinnor, rapporterar en ökad omsättning under årets tre första månader. Enligt modebolaget såg de ett visst tapp i mitten av mars, men försäljningen återhämtade sig sedan. 

Totalt växte försäljningen på nätet med 80 procent under första kvartalet – men nätmodehandlaren redovisar inte vad detta innebär i siffror.

Na-kd sprängde 2019 miljardvallen och omsatte 1,3 miljarder kronor. Modebolaget säljer allt möjligt inom kvinnligt mode men även accessoarer och smink. Majoriteten av försäljningen sker utanför Sverige och största marknaden är Tyskland.

Läs även: H&M masspermitterar personal – ”berör tiotusentals medarbetare”

Varorna skeppas från huvudlagret i Nederländerna till över 170 marknader. Nätbutiken är huvudkanal, men man säljer även kläder via 1 500 återförsäljare. 

”Sista veckan i mars presterade vi till och med bättre än budgeterat och det var vår bästa försäljningvecka under 2020 – med en tillväxt på 130 procent jämfört med samma period föregående år”, skriver vd:n Jarno Vanhatapio i pressmeddelandet.

Det pågående corona-utbrottet har enligt Na-kd påverkat försenat produktion och leveranser. 

”Vi tror att Covid-19 kommer att accelerera konsumentskiftet från offline till online och gynna e-handeln. Speciellt inom mode. Men just nu måste vi vara proaktiva, försiktiga och ödmjuka”, meddelar Jarno Vanhatapio.

Läs mer: Modebolaget dubblar intäkterna: ”Våra ambitioner mäts i miljarder euro”

Läs mer: Säljer fast fashion för miljardbelopp – börjar klimatkompensera: ”Finns många fördomar”

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer