Annons

Nättrollens utmanare tar in nya miljoner

Gustav Hjärn, vd för Ifrågasätt.
Gustav Hjärn, vd för Ifrågasätt. Foto: Fredrik Norrlid
Debattplattformen Ifrågasätt tar in nya miljoner. Bland investerarna finns Kung Markattas tidigare huvudägare och vd Peter Enberg. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Malmöbolaget Ifrågasätt har utvecklat en tjänst för att stänga ute nättroll och oseriösa debattörer från nyhetsmediers kommentarsfält. Tjänsten består av en plugin för nyhetssidor som möjliggör seriösa, faktabaserade artikelkommentarer där debattören inte kan gömma sig bakom ett anonymt konto utan knyts närmare sin riktiga identitet. 

Nu stänger Ifrågasätt (NTL) sin andra finansieringsrunda.

”Det är en klassisk andra såddrunda på mellan en och fem miljoner kronor. Emissionen övertecknades med 90 procent och vi tackade nej till några investerare”, säger vd Gustav Hjärn. 

Läs mer: Miljoner till nätplattform som stänger ute trollen 

De fem investerare som nu går in som delägare är Kung Markattas tidigare vd och huvudägare Peter Enberg, Thomas Wiklund, Dendera Venture, Erica Alvim de Faria, Percipient, Björn Andersson, Taxam samt Nils Mellnert, Limelco.

”Det här är personer som har gjort intressanta resor med sina bolag tidigare och flera av dem har möjlighet att följa med i framtida investeringsrundor om det blir aktuellt”, säger Gustav Hjärn.

Han hoppas att investeringen ska räcka för att ta bolaget till ett positivt kassaflöde. Nyligen tecknad man ett utvärderingsavtal med Fokus, som blev första tidning att använda debattplattformen.

”Vi för samtal med de flesta större svenska dagstidningarna och när vi inom kort lanserar en första version av tjänsten så är vårförhoppning att kunna göra det tillsammans med flera tidningar”, säger Gustav Hjärn.

Tidigare har P Magnus Olsson och Erik Uggla investerat i Ifrågasätt. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer