Annons

Natural Cycles-investeraren satsar på byggbranschen

Grundarna av Fieldly Daniel Krusenstråhle och Sven Paulin.
Grundarna av Fieldly Daniel Krusenstråhle och Sven Paulin. Foto: Foto & produktion Charlotte Carlberg Bärg www.clic.se charlotte@clic.se,
Startupbolaget Fieldly från Helsingborg avslutar in största runda hittills – med 12,6 miljoner kronor i nytt kapital är bolaget redo att skala upp.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Helsingborgstartupen Fieldly vill rusta byggbranchen inför en lågkonjunktur genom att effektivisera det administrativa arbetet. Penna, papper och post it-lappar byts ut mot ett digitalt verktyg i app-format.

”Byggsektorn är den minst digitala av alla samhällsbranscher, bortsett från jordbruket. Den präglas av oerhört många ineffektiva arbetsprocesser, samtidigt som det alltid finns mycket att göra. I snitt är 40 procent av en hantverkares dag värdeskapande, resten går åt till att inhämta information, skaffa material och ritningar”, säger Daniel Krusenstråhle, medgrundare och vd för Fieldly.

Fieldly, som grundades 2013 av Daniel Krusenstråhle och  Sven Paulin, har utvecklat ett projekthanteringssystem för att underlätta kommunikationen mellan byggbolagens kontor och byggarbetsplatserna. Tidrapportering, materialåtgång och körningar rapporteras digitalt i ett sammanhållet system direkt i telefonen och surfplattan.

Läs mer: Lunds universitet investerar i digitalt byggbolag 

Nu avslutar bolaget sin största investeringsrunda hittills och tar in 12,6 miljoner kronor för att skala upp bolaget. Leder rundan gör den schweiziska affärsängeln Roland Zeller, som var först med att backa p-appen Natural Cycles 2013. Dessutom investerar bland annat den skånska byggbolagsgrundaren Christer Dahlén, samt affärsänglarna Dan Nilsson och Mårten Öbrink.

”Vi har tillbringat våra första fyra år med att bevisa att vi fungerar bra med små och medelstora bolag. Nu är vi vid en punkt när vi känner att vår produkt är redo för större utmaningar och så även vår organisation”, säger Daniel Krusenstråhle.

Det nya kapitalet ska bland annat användas till att växa på sälj- och marknadssidan. Dessutom blickar Fieldly utanför Sveriges och Nordens gränser med planer på lanseringar i bland annat Tyskland.

Läs mer: Här är techbolagen som vill rädda byggsektorn 

 I samband med att rundan avslutas flyttar Fieldly även sitt huvudkontor från hemstaden Helsingborg till Malmö och blir där grannar med BIM Object och Zynka Bim, som även de jobbar nära byggbranschen.

”Vi bildar en bygghubb i centrala Malmö. Vi kommer att befinna oss nära de stora byggbolagen och kunna hjälpa, inspirera och stötta dem bättre genom en stark fysisk närvaro”, säger Daniel Krusenstråhle.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer