Annons
Natural Cycles grundare Raoul Scherwitzl och Elina Berglund Scherwitzl.

Natural Cycles påbörjar samarbete med fertilitetsklinik

Här byggs Stockholms mest attraktiva arbetsplatser SPONSRAT AV Atrium Ljungberg

Sämre resultat än väntat för Netflix.

Sämre resultat än väntat för Netflix – trots hög kundtillväxt

Spotifys vd Daniel Ek, en av bolagets två grundare. Foto: Jesper Frisk

Pensionsjättar gör miljardklipp i Spotify

Svenska Creandum, Northzone och Folksam har investerat i Spotify – liksom Napster-grundaren Sean Parker. Klart största ägare är dock grundaren Martin Lorentzon följd av grundare och vd Daniel Ek.

Så rika blir de på framgångssagan Spotify

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Natural Cycles påbörjar samarbete med fertilitetsklinik

Natural Cycles grundare Raoul Scherwitzl och Elina Berglund Scherwitzl.
Natural Cycles grundare Raoul Scherwitzl och Elina Berglund Scherwitzl. Foto: Evelina Carborn
Natural Cycles har vidareutvecklat sin algoritm för att hjälpa kvinnor med fertilitetsproblem. Nu påbörjar företaget ett samarbete med en fertilitetsklinik. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Natural Cycles har slagits för rätten att klassas som ett preventivmedel och fick tidigare i år sin app godkänd av det tyska certifieringsorganet Tüv Süd. 

Bolaget grundades 2014 och har i dag över 250 000 användare i 161 länder. Genom att kvinnor mäter sin temperatur dagligen kan bolagets algoritm beräkna deras fertilitet beroende på temperaturförändringar.

Appen används dock inte bara av personer som vill undvika att bli gravida utan även av de som vill hålla koll på sin ägglossning för att lättare kunna bli föräldrar. Nu har bolaget vidareutvecklat sin app för att lättare kunna upptäcka nedsatt fertilitet hos sina användare.

Läs även: Natural Cycles får certifikat och storsatsar 

När appen upptäcker problem med en användares data kan användaren bli ombedd att kontakta en fertilitetsklinik för att genomgå en utredning.

”Vår forskning visar att det finns vissa faktorer i menscykeln som gör det mycket svårare att bli gravid, och vår app kan identifiera dessa faktorer och användare”, säger Raoul Scherwitzl, VD och medgrundare av Natural Cycles.

Läs även: Reklamstopp slår mot Natural Cycles tillväxt 

Natural Cycles har påbörjat ett samarbete med fertilitetskliniken Carl von Linné i Uppsala. 

"Det här ger självklart fler affärsmöjligheter eftersom IVF-marknaden är nästan lika stor som marknaden för preventivmedel. Men vi tjänar inga pengar på detta utan gör det för att vi vill kunna erbjuda mer till våra användare. Det här gör att de som använder oss som preventivmedel kommer kunna få reda på om de har fertilitetsproblem i ett tidigt stadium”, säger Raoul Scherwitzl.

För fertilitetskliniken medför datan att det blir lättare att hjälpa kvinnor som har fertilitetsproblem.

“Information som är viktig för oss är till exempel om en kvinna haft flera cykler utan ägglossning. Det är svårt för kvinnan själv att veta, men något som appen upptäcker, och precis sån data som är värdefull för oss. Datan ger oss en bra första bild av kvinnans fertilitet”, säger Jan Holte, medicinsk doktor på Carl von Linné, i ett skriftligt meddelande.

I fjol tog Natural Cycles in 50 Mkr i riskkapital av bland andra Bonnier Growth Media. Samma år hade Natural Cycles en omsättning på strax över 18 Mkr men gick fortfarande med förlust. 

”Vi gick med vinst under några månader förra året men inte för helåret. Att sikta på att gå med vinst är viktigt långsiktigt men sen får man väga det mot investeringar i tillväxt”, säger Raoul Scherwitzl.  


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post