Annons
E-handlaren NA-KD, med grundare Jarno Vanhatapio, tar in 35 miljoner kronor i nytt kapital.

Nelly-grundaren tar in 35 miljoner till ny modesatsning

Leverans innanför dörren SPONSRAT AV Postnord

EU:s konkurrenskommissionär Margrethe Vestager har blivit känd genom ett antal rättsprocesser mot globala techbolag. Danskan har har bland annat varit med och bestämt att Apple ska betala tillbaka motsvarande över 120 miljarder kronor i obetald skatt till Irland.

EU vill ha global digitalskatt

Uber kan tänkas lämna Norge om transportministern inte lyssnar.

Uber krävs på 20 miljarder för stulen affärshemlighet

Dogbuddys Anna Ekman, expansionschef, Sverigechef Samira Mchater samt grundare och vd Richard Setterwall. Foto: Press

Svenska ”Airbnb för hundar” tar in 50 miljoner – ska till fler länder

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Nelly-grundaren tar in 35 miljoner till ny modesatsning

E-handlaren NA-KD, med grundare Jarno Vanhatapio, tar in 35 miljoner kronor i nytt kapital.
E-handlaren NA-KD, med grundare Jarno Vanhatapio, tar in 35 miljoner kronor i nytt kapital.
Nelly.com-grundaren Jarno Vanhatapio håller på att bygga upp ett nytt modeimperium på nätet. Nu tar bolaget in 35 miljoner kronor från bland andra Collector-grundaren Lena Apler.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

E-handelsprofilen Jarno Vanhatapio (NTL), mest känd för att ha grundat modesajten Nelly.com, drog igång NA-KD (uttalas "naked") i slutet av förra året. Projektet är en ambitiös satsning för att bygga upp ett nätverk av varumärken och e-handelssajter med koppling till mode.

Under året har NA-KD (NTL) gjort en rad förvärv av mindre e-handlare. Nu fyller man på kassan med 35 Mkr från existerande ägare. Samtidigt kliver Collector-grundaren och affärsängeln Lena Apler (NTL) in som delägare i bolaget. 

"Vi för även dialog med henne om en styrelseplats. Hon är riktigt vass och hon gillar vår vision. Vi är ju även Boråsbördiga båda två", säger Jarno Vanhatapio till Di Digital. 

Tillväxten under året har gått över förväntan, säger Jarno Vanhatapio.

"Vi har skeppat till 115 olika länder de första sju månaderna. En klar majoritet av försäljningen går utanför norden, precis som planerat", säger han. 

Prognosen för 2016 är att nå en nettoförsäljning om 140 Mkr, säger han.

"Tillväxt är en färskvara och man kan aldrig slappna av. Just nu är fokus på bygga och förbättra. Men helt klart så har vi en global acceptans på ett sätt jag inte upplevde med Nelly. Vi ser nyckeltal på stora marknader som är väldigt lovande trots att vi bara varit verksamma i sju månader", säger Jarno Vanhatapio.

I bolagets ägarkrets finns bland andra Happy Socks-grundaren Mikael Söderlindh, Tradedoubler-investeraren Magnus och spelföretaget Mojangs vd Jonas Mårtensson. Jarno Vanhatapio själv äger 30 procent av NA-KD. 

Läs även: Djur-affär på nätet – Animail köper Zoozoo


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post