Annons

Netflix gör tv av svenska spelsuccén Minecraft

Minecraft kan bland annat spelas på Ipad.
Minecraft kan bland annat spelas på Ipad. Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Svenska Mojangs succéspel Minecraft blir nu tv. Streamingjätten Netflix har tecknat avtal om att sända en interaktiv serie som baseras på äventyrsspelet.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Netflix kommer att visa en interaktiv serie baserad på det svenskutvecklade spelet Minecraft. Det rapporterar tekniksajten Techcrunch.

"Minecraft: Story Mode" är en licensierad serie på fem avsnitt som streamingjätten släpper genom ett partnerskap med Telltale Games. 

En interaktiv serie är en serie där tittaren kan välja vad som händer härnäst. Det gör att man kan titta på samma serie flera gånger där utgången skiljer sig åt varje gång.

Upplägget är särskilt populärt när det används i äventyrssammanhang och i det fallet mest tilltalande för småbarn. Netflix satsning kan just vara ett sätt att sticka ut framför konkurrenterna när småbarnsfamiljer ska välja vilken streamingtjänst de vill abonnera på. Sedan tidigare erbjuder Netflix flera interaktiva serier på sin plattform.

Minecraft togs fram av den svenska spelutvecklaren Mojang, med grundaren Markus "Notch" Persson i spetsen, som under 2014 såldes till Microsoft för 18 miljarder kronor.

(Finwire/ Di Digital)

Läs mer: Microsoft plockar ut miljarder från Mojang 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies