Annons

Netflix höjer priserna – aktiemarknaden jublar

Netflix meddelade under tisdagen att bolaget planerar att höja priset för streamingtjänsten.
Netflix meddelade under tisdagen att bolaget planerar att höja priset för streamingtjänsten.
Netflix höjde under tisdagen priserna för sin streamingtjänst i USA. Beskedet fick bolagets aktie att lyfta rejält på Nasdaq-börsen. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

På torsdag släpper Netflix sin kvartalsrapport, men redan under tisdagen bjöd bolaget på en viktig nyhet. Med omedelbar verkan höjer Netflix priserna för alla sina prenumerationer i USA. Den vanligaste prenumerationen som i dag kostar 11 dollar höjs till 13 dollar. Prishöjningarna varierar mellan 13 till 18 procent beroende på vilket abonnemang det handlar om. 

Beskedet fick Netflix aktie att stiga med 6,5 procent på Nasdaq-börsen. 

Läs mer: Netflix beredda betala 160 miljoner för en timmes innehåll 

Prishöjningarna motiveras med att bolaget satsar allt större summor på att producera eget innehåll och köpa in innehåll från andra leverantörer. 

Prishöjningen berör kunder i USA och vissa länder i Latinamerika, dock ej stora marknader som Mexiko och Brasilien. Netflix meddelade inte några planer för prishöjningar i Europa eller Kina. 

I Sverige kostar ett standardabonnemang 109 kronor i månaden. Den senaste prishöjningen skedde sommaren 2017 då priset höjdes från 99 kronor i månaden.

Läs mer: Nu ska Netflix försvara det svindlande julrallyt 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer