Hoppa till innehållet

Netflix poddsatsar – ihop med Spotify

Netflix nysatsar – och släpper sin första fiktionsbaserade podcast som bygger på en tv-serie. ”Egenproducerade poddar är nästa steg i utvecklingen”, säger Rae Votta, ansvarig för Netflix podcastsatsningar. 

Skärmdump från Netflixserien Daybreak.
Skärmdump från Netflixserien Daybreak.Foto: Skärmdump/TT

Streamingjätten Netflix planerar att släppa sin första podcast baserad på en dramaserie i tv. Premiäravsnittet släpps om en vecka och ska enbart finnas tillgängligt på Spotify under de första veckorna. Det skriver Variety

”Vi älskar podcasts eftersom de ger innehållsskapare mer frihet att utforska och fördjupa delar av berättelsen, och vi ser egenproducerade manusbaserade poddar som nästa steg i utvecklingen”, säger Rae Votta, som är ansvarig för Netflix podcastsatsningar.

Nexflix nya poddproduktion heter ”The Only Podcast Left” och bygger på zombie-serien Daybreak som spelas på deras plattform. Podden handlar om en grupp tonåringar som gör en egen podcast under apokalypsen som orginalserien kretsar kring. Det handlar alltså om ett koncept likt radioteater eller ljudböcker, publicerat i podcastformat. 

Producent av podden är seriens tidigare huvudförfattare Aron Coleite. 

Netflix har sedan tidigare en rad poddar i sin katalog, som ”Present Company with Krista Smith”, ”You Can’t Make This Up” och ”Strong Black Legends”. Men ”The Only Podcast Left” blir bolagets första fiktionsbaserade podd, som utgår ifrån ett av deras tv-program. 

Läs mer: Prenumerantsiffra fick Netflix att rusa i efterhandeln 

Tanken är att podcasten ska fungera som ett komplement till showen, och ska släppas i sex avsnitt. 

Även om konceptet med en dramatiserad podd är nytt för Netflix, är poddar producerade i anslutning till populära tv-shower inget nytt. 

Vi är glada över samarbetet med Netflix.

HBO har sedan tidigare podden Chernobyl, som är ett slags komplement till HBO-serien av samma namn, med programledare och gäster som analyserar avsnitten. Enligt The Verge har också CBS Studios en liknande podd på gång, som ett komplement till showen Star Trek. 

Från Spotifys sida säger man inte mer än att man är exalterade.  

”Vi är glada över samarbetet med Netflix, och att få vara den första plattformen att publicera podcasten exklusivt”, säger Lauren Jarvis, chef för innehållssamarbeten på Spotify i Nordamerika. 

Att podcasts spås bli en allt viktigare verksamhet för Spotify är ingen hemlighet. Under det första halvåret 2019 har musikjätten investerat runt 3,8 miljarder kronor i tre poddcastingbolag: Anchor, en teknisk plattform för poddskapare, samt produktionsbolagen Gimlet Media och Parcast.

Får poddarna ett bra genomslag kan det bli ett lyckat koncept för Netflix. Podcasts lyfts fram som ett billigare och mer tidseffektivt alternativ till tv-produktioner.

Läs mer: Tv-drama tonar upp mellan Apple och Spotify

Innehåll från WintAnnons

Wint är Sveriges bästa bokföringstjänst

Med AI:s höga framfart har allt fler aktörer i bokföringsbranschen velat hoppa på tåget och många pratar om automatisering. Men vad automatisering innebär, och hur mycket av det faktiska jobbet de olika tjänster och program som finns på marknaden gör, skiljer sig åt.

Många aktörer i branschen slåss om att påvisa högst automatiseringsgrad. I praktiken handlar det om hur mycket av jobbet som görs av tjänsten och hur mycket av jobbet som görs av användaren själv. 

Nu står det klart att Bokföringssystem.se utnämner Wint till Sveriges främsta bokföringstjänst, med motiveringen att Wint inte bara erbjuder ett bokföringsprogram – de levererar en helhetslösning som överträffar konkurrenterna genom sin förmåga att både automatisera bokföringen och att sömlöst förenkla det administrativa arbetet för sina användare (Se hela resultatet från bokföringssystem.se här). Bokföringssystem.se sätter Wint i topp med orden: ”Den bokföringstjänst som kan mest är Wint. Alltså Sveriges bästa bokföringstjänst när vi gör vår heltäckande granskning.”

Sedan starten 2021 har Bokföringssystem.se jämfört digitala bokföringstjänster och program. Deras sätt att mäta baseras på en grundlig analys av över 100 funktioner, där faktorer som automatiseringsgrad, användarvänlighet, support och möjligheten till en papperslös bokföring vägs samman. Genom detta sätt kan de sedan se hur mycket som bidrar till en smidig bokföring och därefter ge ett betyg. 

Extern länk: Läs mer om bokföringstjänsten Wint här 

Tidsvinst för användaren på riktigt

Wint får 84 poäng av de 100 möjliga, före andra digitala bokföringstjänster och långt före program där man får sköta bokföringen själv.

 – Det är alltid skönt att få det svart på vitt att man gör något riktigt bra. Det Wint gör är unikt. Vi är bäst på att automatisera bokföring och i och med det, frigör vi mest tid åt våra användare. Ingen annan gör det vi gör på den här nivån, oavsett vad de säger. Det ligger i hela vår affärsidé, för att inte säga vårt DNA att leverera högst automatisering på marknaden. Vår tjänst står helt enkelt ut, säger Daniel Johansson, vd på Wint. 

Extern länk: Mer läsning – IT-konsulten som bytte sin traditionella byrå mot Wint 

Stora skillnader mellan olika aktörer

Genom att utse årets bästa bokföringstjänst vill Bokföringssystem.se sätta ljus på skillnader i en bransch där många kommunicerar på samma sätt, och där många insett att automatisering är något fler och fler efterfrågar. Det finns många aktörer idag som säger sig erbjuda automatiserad bokföring och det är svårt att avgöra vem som verkligen automatiserar och lyfter bort allt jobbet, och vem som snarare faktiskt bara tillhandahåller ett arbetsverktyg.

– Det är bra att jämföras. Som fullservicetjänst gör vi mycket mer än de debet- och kreditprogram som är det många andra faktiskt är. Utöver den löpande bokföringen sköter vi både betalningar, löner, deklarationer och bokslutet samt är kopplade till både Skatteverket och företagets bank. Det innebär att de som använder Wint slipper tung administration och sparar mycket tid, avslutar Johansson.

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera