Annons

Netflix stäms på 225 miljoner kronor

En scen ur filmen "Black Mirror: Bandersnatch".
En scen ur filmen "Black Mirror: Bandersnatch". Foto: Netflix
I december släppte Netflix sin första interaktiva film, Black Mirror: Bandersnatch. Men nu anklagas streamingjätten för att ha snott konceptet och dras till domstol.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Netflix har stämts på 25 miljoner dollar, motsvarande 225 miljoner kronor, av Chooseco LLC för varumärkesintrång.

Bolaget äger rättigheterna till 80- och 90-talets populära Choose Your Own Adventure-serier som sålt i 250 miljoner exemplar.

Chooseco menar att Netflix har gjort intrång på deras rättigheter i Black Mirror: Bandersnatch, som släpptes i december i fjol. Det är streamingjättens första interaktiva film där tittaren får göra valen åt huvudkaraktären.

I filmen görs bland annat flera referenser till Choose Your Own Adventure-serien, enligt stämningen.

Black Mirror-serien består av dystopiska kortfilmer och Chooseco menar att den senaste filmen både är "våldsam och stötande", vilket riskerar att skrämma bort potentiella kunder från deras böcker.

Netflix har tidigare försökt förhandla om rättigheterna med Chooseco, men diskussionerna har runnit ut i sanden. Stämningen har formellt lämnats in i den amerikanska delstaten Vermont. 

(Finwire/Di Digital)

Läs mer: Netflix stoppar avsnitt – på begäran av saudiska regimen 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer