Annons

Netflix större än Disney – för en dag

Disney försöker möta Netflix stora framgångar.
Disney försöker möta Netflix stora framgångar. Foto: AP
Netflix fortsätter växa. Under börsdagen i går gick man om jätten Disney, men bara för en stund.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Netflix gick för en kort stund om Disney som världens största medieföretag på börsen under torsdagen, rapporterar CNBC.

Netflix steg med 1,8 procent och nådde ett marknadsvärde på 152,6 miljarder dollar. Samtidigt backade Disney med en procent, vilket gjorde att deras motsvarande marknadsvärde var 151,8 miljarder dollar.

Men vid slutet av dagen blev Netflix uppgång något mindre för dagen och Disneys tapp likaså, vilket gjorde att ställningen återställdes med Disney som det större företaget.

Under 2018 har Netflix varit en raket på börsen och hittills stigit med 85 procent. Bolaget har haft den bästa utvecklingen bland S&P 500-bolagen, medan Disney har tappat fem procent.

För att inte bli omsprungna för gott av Netflix har Disney aviserat en egen streamingtjänst för nästa år. Filmer som bolaget i dag tillåter på Netflix kommer att upphöra när den egna tjänsten lanseras. Disney ska också satsa på originalserier. 

(Finwire / Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer