Annons

Netflix storsatsar på originalfilmer - minst 86 under 2018

Netflix vd Reed Hastings.
Netflix vd Reed Hastings. Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT
Streamingjätten Netflix ökar takten på egenproduktionerna. Att producera eget material är mer lönsamt än att köpa, menar jätten.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Netflix planerar att i år släppa minst 86 originalfilmer, vilket vore ett nytt rekord från fjolårets 61 filmer. Det rapporterar Reuters.

Streamingjättens ambitiösa satsning, som överträffar det totala filmutbudet från de fyra största filmstudios för 2018, kommer efter att kritik riktats mot att filmbiblioteket hamnat i stå. 

För att bemöta kritiken och det faktum att filmbiblioteket kommer att bli ännu magrare när Disney slutar sälja sina nya filmer från och med nästa år, har Netflix blivit tvungna till denna utväg. Att köpa in filmer från andra filmbolag har blivit dyrare i samband med att konkurrensen hårdnat mellan streamingaktörer.

Netflix själva uppger att det lönar sig att ha mer egna filmer. De 33 som hittills i år har släppts har setts mer än 300 miljoner gånger av mer än 80 miljoner tittare. Det motsvarar en genomsnittlig publik på mer än nio miljoner tittare per film.

Då majoriteten av tittarna (55 procent) numera finns utanför USA siktar Netflix på att hämta tillväxten mer från de marknaderna, sade bolaget till nyhetsbyrån.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies