Annons

New York-börsens blunder: Hissade schweiziska flaggan

En schweizisk flagga fick pryda börshuset i New York i samband med Spotifys första handelsdag.
En schweizisk flagga fick pryda börshuset i New York i samband med Spotifys första handelsdag. Foto: Sven Carlsson
New York-börsen ville hedra Spotifys svenska arv vid tisdagens börspremiär. Men något gick fel - och det blev den schweiziska flaggan som vajade på Wall Street istället.  
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Dagen till ära har New York-börsens ståtliga fasad på Wall Street beklätts med en gigantisk banderoll med Spotifys logga. Inför premiärhandeln som startar klockan 15:30, svensk tid, ville dessutom New York Stock Exchange hylla streamingjättens ursprung med en svensk flagga.

Vi tittade upp mot byggnaden och plötsligt såg vi en schweizisk flagga.

Men det visade sig vara lättare sagt än gjort. 

”Vi tittade upp mot byggnaden och plötsligt såg vi en schweizisk flagga. Det är bevisligen börsens nonchalanta personal som inte vet skillnaden mellan Schweiz och Sverige”, säger Sven Carlsson, reporter på Di Digital, som är på plats i New York och rapporterar om noteringen.

Den felaktiga flaggan tilläts hänga kvar på byggnaden i ungefär en kvart, enligt Sven Carlsson, innan börspersonalen skyndade ut och rättade till misstaget med den blågula fanan.

”Amerikanerna har ingen jättebra koll. Det är fullt med svenska tv-team på plats och det här tar nog ner alla oss svenskar på jorden litegrann. Det var ett otroligt komiskt inslag på Spotifys stora dag”, säger Di Digitals reporter Sven Carlsson.

Efter drygt 15 minuter upptäckte New York-börsen sitt misstag. Nu pryds fasaden av den svenska flaggan.
Efter drygt 15 minuter upptäckte New York-börsen sitt misstag. Nu pryds fasaden av den svenska flaggan. Foto: Sven Carlsson.

En säkerhetsvakt på New York Stock Exchange bekräftade senare för Di Digital att det rörde sig om ett misstag.

Den felaktiga flaggan hissades just som prissättningen av Spotify-aktien pågick för fullt inne i börshuset, vid klockan 8 amerikansk tid och vid 14-tiden här i Sverige.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer