Annons

Nextory expanderar i två länder – går plus i Sverige

Shadi Bitar, vd för Nextory.
Shadi Bitar, vd för Nextory.
Den digitala boktjänsten Nextory har nu lanserat sin ljudbokstjänst i Österrike och Schweiz, som blir bolagets femte och sjätte marknad. I samma veva meddelar bolaget att det blivit lönsamt i Sverige.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Lanseringen innebär att både Österrike och Schweiz nu har tillgång till hela Nextorys katalog av tyska och engelska ljud- och e-böcker. Appen har lokaliserats och släppts i en österrikisk och en schweizisk version.

”Lanseringarna i Österrike och Schweiz är ett naturligt steg för oss eftersom vi har ett gigantiskt antal tyska böcker och däribland många österrikiska och schweiziska titlar. Vår internationella expansion fortsätter i rasande fart och därför känns det fantastiskt att vi redan nu har nått lönsamhet på vår hemmamarknad”, säger Shadi Bitar, vd och grundare på Nextory.

Under helåret 2018 omsatte Nextory drygt 75 miljoner kronor, men uppger att de under tredje kvartalet i år växt intäkterna med 130 procent från samma period i fjol. Förlusten i fjol skrev till 35 Mkr på sista raden, men nu menar Nextory att åtminstone den svenska marknaden är lönsam.

(Finwire/Di Digital)

Läs mer: Storytel-utmanaren Nextory växer med 130 procent

Läs mer: Kraftig tillväxt för Bonniers ljudboksbolag – utmanar Storytel

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer