Annons

Nextory fyller kassan – så ska de nya miljonerna användas

Shadi Bitar, vd på Nextory. Kvinnan med hörlurar har inget med artikeln att göra.
Shadi Bitar, vd på Nextory. Kvinnan med hörlurar har inget med artikeln att göra.
Den digitala boktjänsten Nextory tar in 60 miljoner kronor från bland annat Industrifonden. Detta efter ett år där bolaget överträffat förväntningarna. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Nextory ska ut i världen, säger grundaren Shadi Bitar.

”Vi har hittills haft en fantastisk tillväxt i Sverige och Finland, men det krävs kapital för att växa och därför behövde vi fylla på kassan, säger han i ett pressmeddelande med anledning av de nya pengarna.

Investerarna är bolagets befintliga ägare Industrifonden, LK Finans AB, ACACIA och Frescano Group samt några nya privata investerare.

”Vi fortsätter att växa snabbt och vi överträffade flera av våra målsättningar under 2019. Det känns fantastiskt att vi nu har fått förstärkt finansiering och ytterligare förtroende från våra befintliga delägare. Pengarna kommer främst att användas till vår globala expansion”, säger Shadi Bitar.

Läs mer: Nextory expanderar i två länder – går plus i Sverige

Nextory slåss på marknaden med bland annat Storytel och Bookbeat. Hela segmentet ökade med 36 procent i Sverige förra året, enligt Nextory. De själva ökade sin egen kundbas med 114 procent 2019.

”Marknaden för digitala böcker går en mycket spännande framtid till mötes”, säger Industrifrondens investment director, Tore Tolke och fortsätter:

”Inte minst i dessa tider då många befinner sig på hemmaplan och får möjlighet att läsa och lyssna mer än någonsin. Tillgängligheten till ett bra utbud blir då en väldigt viktig faktor. Nextory är väl positionerat för att vara en av de ledande aktörerna på denna globala tillväxtmarknad och vi är väldigt glada över att få vara med och stötta deras fantastiska resa.”

Läs mer: Amazons ”Storytel-dödare” utmanar med svenska poddprofiler

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer