Annons

NGM tar upp kampen med Nasdaq i Finland

Tommy Fransson, vice vd för NGM.
Tommy Fransson, vice vd för NGM. Foto: Axel Bergendorff
NGM tar upp kampen med Nasdaq i Finland och köper in sig i det finländska investmentservicebolaget Privanet Group. Planen är att börsnotera omkring tio finländska bolag om året. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

På fredagen meddelade börsoperatören Nordic Growth Market, NGM, att de har för avsikt att köpa in sig i Privanet Group. Affären kommer ske genom två riktade emissioner där NGM:s ägarandel kommer uppgå till 5 procent i den första och 10 procent i den andra, som baseras på att vissa villkor är uppfyllda. 

”Vi håller på att etablera en bolagssida i Finland. Med andra ord att skapa konkurrens till Nasdaq inom handel och notering av finländska aktier. Den här affären gör det möjlig för oss att arbeta tillsammans med Privanet mot den finländska marknaden och leverera ett gemensamt erbjudande till bolag inom alla mognadsfaser", säger Tommy Fransson, vice vd för NGM. 

Privanet Group består av de två benen Privanet Capital Markets, som sysslar med kapitalmarknadstransaktioner, och Privanet Securities som driver en marknadsplats för handel med onoterade aktier. 

I slutet av augusti meddelade crowdfundingbolaget Fundedbyme att de inlett ett strategiskt samarbete med Privanet som förvärvat 33,4 procent av dotterbolaget Fundedbyme Finland. Privanet äger även den finländska crowdfundingplattformen Around. 

Läs mer: Så mycket kammar storägaren hem när Rovio går till börsen

NGM har som mål att notera omkring tio bolag om året i Finland. 

"Vissa av bolagen Privanet jobbar med är noteringsredo och den här affären skapar en möjlighet för Privanet att erbjuda bolagen hjälp med en börsnotering", säger Tommy Fransson. 

Hur stor verksamhet har ni i Finland i dagsläget?

"Vi har verksamhet i Finland sedan fem år tillbaka genom vår derivatsida och gör drygt 1 000 transaktioner om dagen i landet. Så det här är nästa steg i vårt erbjudande på den finländska marknaden", säger Tommy Fransson. 

Läs mer: Gräsrötter skjuter till miljarder till svenska bolag 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies