Annons

NHL-legendarens oväntade investering i miljardbolaget

Till vänster: Patrik Nybladh, grundare och vd G-Loot. Till höger: Markus Näslund.
Till vänster: Patrik Nybladh, grundare och vd G-Loot. Till höger: Markus Näslund. Foto: Di/TT.
Svenska G-Loot nådde i mars en miljardvärdering. Då kunde Di Digital avslöja att bland andra två spelveteraner investerat i bolaget. Nu visar det sig att även en hockeygigant gått in i e-sportbolaget.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

E-sportbolaget G-Loot drog till sig rubriker när man i början av mars stängde Europas största investering för ett e-sportbolag. 

G-Loot stängde en runda på 230 miljoner kronor där befintliga ägare som Swedbank Robur och Norron gick in med nytt kapital. På ägarlistan finns även Paradox-veteranen Fredrik Wester, genom sin privata investeringslåda Kichi Invest, och THQ-toppen Lars Wingefors.

Läs mer: E-sportbolaget tar in 230 miljoner: ”Största affären i Europa” 

Nu kan Di Digital avslöja att hockeygiganten och NHL-legendaren Markus Näslund även investerat i e-sportbolaget, som i samband med kapitalrundan i mars nådde en värdering på dryga miljarden.

Markus Näslund har enligt bolagets aktiebok, investerat i G-Loot genom sitt ägarbolag Naslund Enterprise och äger en mindre andel i e-sportbolaget. 

Markus Näslunds bolag har förutom investeringen i G-Loot även ägande i två fastighetsprojekt i Norrland. Den mindre posten i G-Loot har ett värde på 3,9 Mkr och investeringen är något mindre än Fredrik Wester och Lars Wingefors.

2017 omsatte G-Loot 18,7 Mkr med en förlust på 22,7 Mkr. 2018 dubblerades omsättningen, enligt bolagets grundare och vd, Patrik Nybladh, och i år är målet att mångdubbla omsättningen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies