Annons

NHL-stjärnor investerar i biltvättsbolag

Mark Owuya var bland annat tidigare målvakt för Luleå Hockey innan han sadlade om till entreprenör.
Mark Owuya var bland annat tidigare målvakt för Luleå Hockey innan han sadlade om till entreprenör. Foto: ULF PALM / TT
Biltvättsstartupen Woshapp som sedan tidigare backas av bland annat Norrsken får fler kända ägare. Medgrundaren och hockeyspelaren Mark Owuya har lyckats locka med sig två tidigare NHL-stjärnor som investerare.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Woshapps användare kan beställa biltvättar via bolagets app.

Bolagets ”washers”, utrustat med ett miljövänligt tvättmedel som inte kräver vatten, tar sig sedan till bilen och utför jobbet. Medlet absorberar smutsen på bilen och torkas sedan bort med microfiberdukar.

Lösningen lockar kapital. Under hösten tog Woshapp in 10 miljoner kronor från bland andra Norrsken Foundation och Spotifys tidigare finanschef Peter Sterky. Nu visar det sig att ägarlistan är ännu tyngre än så.

Bland Woshapps aktieägare finns numera Inbox Capital, riskkapitalbolaget som är delägare i techbolag som Klarna, Doctrin och Acast. Det framgår av handlingar hos Bolagsverket.

Läs mer: De ska revolutionera biltvättar – backas av Norrsken 

Även Felix Hagnö, Spotifys första externa investerare utanför de två grundarna, är delägare. Det är också de två tidigare NHL-proffsen Linus Omark och Mattias Weinhandl.

”Vi har fått in fantastiska investerare som verkligen är engagerade. Vi är väldigt nöjda”‚ säger Woshapps grundare Jens Karlsson.

”Vissa har byggt stora bolag och har mycket kunskap. Andra kanske inte har gjort det men har ett stort engagemang och hjälper oss bland annat knyta kontakter.”

Jens Karlsson säger att Woshapp har ett flertal företagskunder, däribland H&M och flera biluthyrningskedjor. Bolaget har 15 anställda, och ytterligare 30 medarbetare som tvättar bilar.

”Vi håller just nu på och rekryterar för att expandera till Göteborg. Vi har fått ett tiotal nya kunder sedan i november”, säger Jens Karlsson.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer