Annons

Nordax går in som delägare i bolåneuppstickaren Stabelo

Foto: Maja Suslin/TT
Nordax har gått in som ny delägare i kreditbolaget Stabelo genom en nyemission. I samband med detta minskar Avanzas ägande i bolåneuppstickaren något.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Stabelo har gjort en nyemission till en värdering på 800 miljoner kronor, utan de nya pengarna inräknade. Beloppet som tillförts bolaget är inte offentliggjort. 

I och med nyemissionen minskar Avanzas ägande i Stabelo till 27,3 procent av utestående aktier, från tidigare 29,8 procent. Samtidigt har Nordax förvärvat cirka 9 procent genom nyemissionen, enligt ett pressmeddelande.

Stabelo och Nordax inleder samtidigt ett samarbete som syftar till att utforska möjligheter till produktinnovation på bolånemarknaden där de båda verkar.

Avanza kvarstår som näst största ägare efter grundarna, där vd:n Hampus Brodén är en. Avanzas bokförda värde på aktierna i Stabelo uppgår till 109 miljoner kronor och marknadsvärdet uppgår efter affären till 238 Mkr. Värdeförändringen får ingen påverkan på Avanzas redovisning.

”Stabelo är en spännande investering för oss som även fortsättningsvis kommer att gagna både våra kunder och ägare. Bolån är också en viktig del i vårt erbjudande som möjliggör för Avanzas kunder att frigöra sitt sparande hos andra banker”, säger Avanzas vd Rikard Josefson.

Nordax kontrolleras av riskkapitalbolaget Nordic Capital och finska Sampo, som för övrigt är storägare i Nordea.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer