Annons

Nordea investerar i Wrapp

Storbanken Nordea går in som investerare i rabattbolaget Wrapp. Nu finns Klarna, H&M och Nordea alla med som ägare i det nysatsande bolaget.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Lojalitetsappen Wrapp återlanserades för två månader sedan. En av nyheterna är ett samarbete med storbanken Nordea om att koppla samman bolagets app med Nordeas betalkort. Nu står det också klart att Nordea går in som investerare i Wrapp.

”Vi hade en runda i höstas där vi tog in pengar från H&M och Klarna. Nu har vi fullföljt den rundan och tagit in Nordea”, säger Aage Reerslev, vd för Wrapp. 

Totalt tar Wrapp in drygt 40 Mkr i rundan där alla tre investerare tar i princip lika stora andelar av Wrapp.

”För oss är det en styrka att inte bara ha Nordea som partner utan också som delägare. Det gör att våra intressen linjerar ännu mer”, säger Aage Reerslev.

Wrapp grundades 2011 av bland annat Hjalmar Winbladh, numera investerare på riskapitalbolaget EQT Ventures. Bolaget tog in runt 130 miljoner kronor i riskkapital och värderades till nästan 400 miljoner kronor. Men stora förluster tvingade bolaget att byta affärsmodell och det är nu ett på många sätt nytt bolag som går under samma namn.

Läs mer: Hjalmar Winbaldh om EQT Ventures första investering

Wrapp lanserade sin nya uppdaterade app med kopplingen till Nordeas kortkunder strax innan julhandeln. Enligt Aage Reerslev har en miljon transaktioner hunnit registreras i appen men hur många användare appen har vill han inte avslöja.

”Vårt fokus är att se till att det blir en bra upplevelse för de som använder oss i dag. Vi har inget mål vad gäller användartillväxt för i år”, säger Aage Reerslev. 

Att de svenska storbankerna ska börja investera i startupbolag är något som Di Digital tidigare skrivit om. Aage Reerslev tror att det kommer fler affärer från det hållet under året.

”Bankerna måste börja röra sig i den här riktningen. Jag tror säkert att vi kommer att se fler banker som går vidare med investeringar. Men det hänger också på att vi på startupsidan måste släppa in dem”, säger han.

Läs mer: De svenska riskkapitalisternas sämsta IT-investeringar

För Wrapp är det ett naturligt steg nu att börja samarbeta med fler av storbankerna. Aage Reerslev säger att han ”inte kan utesluta” att det också sker i form av att ta in dem som delägare.

”Om de är modiga nog att vara med och utveckla verksamheten är det rimligt att de kan ta en del av uppsidan”, säger Aage Reerslev. 

Lyssna på Podcasten Digitalpodden om Nordeas investering här:

http://embed.acast.com/digitalpodden/soundcloud-bookatableochnordeasforstastartup-investering

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer