Annons

Nordic Capital backar Klarna-grundarens stiftelse

Norrsken har sin bas på Birger Jarlsgatan i Stockholm.
Norrsken har sin bas på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Foto: Jesper Frisk
Riskkapitalbolaget Nordic Capital ingår samarbete med Klarna-grundaren Niklas Adalberths stiftelse för välgörande entreprenörskap, Norrsken Foundation.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Genom ett ”strategiskt partnerskap” med Norrsken Foundation ska riskkapitalbolaget Nordic Capital stärka sin hållbarhetsprofil, skriver parterna i ett gemensamt pressmeddelande.

Engagemanget ska resultera i att Nordic Capital dels ger råd kring investeringar och verksamhetsförbättringar till Norrskens investeringsteam, men även direkt stöd till de sociala entreprenörer som är verksamma under stiftelsens vingar.

Läs mer: Klarna-grundarens stiftelse ska öppna techhubbar utomlands 

Nordic Capital förbinder sig inte att backa Norrsken finansiellt genom att investera i de anslutna startupbolagen.

”Vi är stolta över att tillkännage partnerskapet med Norrsken Foundation, en viktig inkubator för små, socialt drivna företag. Det här är ett sätt för oss att engagera oss för hållbara bolag och lösningar i ett tidigare skede än våra portföljbolag” säger Kristoffer Melinder, Managing Partner på Nordic Capitals rådgivningsbolag. 

Norrsken Foundation startades 2016 av betaltjänstbolaget Klarnas grundare Niklas Adalberth med syftet att dels investera i, dels fungera som en inkubator åt startup-bolag med socialt drivna affärsidéer. Förhoppningen är att uppbackningen från riskkapitalbolaget ska hjälpa Norrsken nå sina mål.

“Nordic Capital är världsledande på att bygga och skala upp hållbara företag. Det är fantastiskt att de nu kommer att stötta Norrsken och sociala entreprenörer i deras tillväxtresor. Genom detta partnerskap kan vi skapa positiv påverkan för många människor och till och med öka chanserna att lyckas skapa en social så kallad ’unicorn’– dvs ett företag som positivt påverkar en miljard människor”, säger Niklas Adalberth.

Läs mer: Klarnas grundare drog in 700 miljoner – de anställda förlorade pengar 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer