Annons

Nordic Capitals betaljätte på väg ikapp Klarna

Johan Tjärnberg, vd för Bambora.
Johan Tjärnberg, vd för Bambora.
I våras lanserade Nordic Capital betalkoncernen Bambora. Nu kan vd:n Johan Tjärnberg avslöja att de snart är jämnstora med Klarna.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Betalkoncernen Bambora är ihopsatt av betalföretag som köpts upp av riskkapitalbolaget Nordic Capital via deras senaste fond. I och med att befintliga bolag köpts upp stod det klart att Bambora redan från start skulle omsätta över en miljard kronor sitt första år.

”Det har varit en ganska osannolik start. Vi får in 500 nya företagskunder i veckan varav 300 i Norden”, säger Johan Tjärnberg, vd för Bambora.

Läs mer: Nordic Capital lanserar miljardkoncern inom betalningar

Bambora erbjuder en helhetslösningar för betalningar såväl online som i fysiska butiker. Lite förenklat skulle man kunna beskriva dem som en blandning mellan de, i startupsammanhang, mer välkända Izettle och Klarna.

”Det är klart att vi trampar varandra lite på tårna här i Norden. Men vi ser oss inte som konkurrenter, vi ser snarare att vi tillsammans har en otrolig möjlighet globalt”, säger Johan Tjärnberg.

Hittills i år har Bambora anställt 111 personer och har totalt 530 anställda, att jämföra med Klarnas 1200 anställda. En viktig anledning till att de kan hålla ett så högt tempo är att Nordic Capital har avsatt runt 4,5 miljarder kronor för att bygga upp Bamborakoncernen.  

”Vi har väldigt bra stöd från Nordic Capital som agerar som en venture capital-aktör i det här”, säger Johan Tjänberg.

Med nuvarande tillväxttakt räknar Bambora med att omsätta runt 1,7 miljarder kronor i år. Det gör att de faktiskt är på väg i kapp storebror Klarna. Klarna omsatte i fjol 2,2 miljarder kronor.

Nästa år räknar Johan Tjärnberg med att Bambora ska etablera sig på tre nya marknader. Nordamerika, Storbritannien och Hong Kong står högst på listan.

”Om vi lyckas hyggligt väl med det så kommer vi att kunna växa kraftigt de kommande 2-3 åren. Vi bör växa med 25-40 procent per år”, säger Johan Tjärnberg.

Det skulle i så fall innebära att Bambora redan 2017 kan omsätta närmare tre miljarder kronor. Då gäller det att Klarna fortsätter att växa i samma takt som tidigare för att inte bli petade från betaltronen. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies