Annons

Nordic Capitals betalraket plockar in Spotify-veteran till styrelsen

Trustlys ordförande Johan Tjärnberg, den nya styrelseledamoten Cecilia Qvist och bolagets vd Oscar Berglund.
Trustlys ordförande Johan Tjärnberg, den nya styrelseledamoten Cecilia Qvist och bolagets vd Oscar Berglund. Foto: Di och press.
Cecilia Qvist lämnade nyligen sin roll som expansionschef på Spotify. Nu rekryteras hon till det börsaktuella betalbolaget Trustlys styrelse. ”Hennes nätverk och kunskaper om den amerikanska marknaden blir en verklig tillgång för vår fortsatta expansion”, säger ordförande Johan Tjärnberg.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det svenska bolaget Trustly levererar ett system för betalningar och insättningar över nätet, direkt via konsumentens bank. 

Under 2019 steg Trustlys omsättning med 58 procent till drygt 1,4 miljarder kronor, medan vinsten på sista raden summerades till 70 Mkr. 

Nu står det klart att bolaget rekryterar Cecilia Qvist till sin styrelse. Hon var expansionschef på den svenska streamingjätten Spotify i tre år, fram till augusti i år då hon i stället utsågs till senior rådgivare till företaget, och är baserad i New York.

”Trustlys mission – att bygga ett globalt nätverk för bankbetalningar som alternativ till kort – är lika ambitiöst som djärvt. En utveckling och utvidgning av Trustlys tjänster gynnar handlarna och deras kunder, samtidigt som det skapar värde för företaget och branschen som helhet”, säger hon i en kommentar.

Utöver sitt engagemang hos Spotify är Cecilia Qvist sedan i våras styrelseledamot i Kinnevik, medan hon tidigare i karriären bland annat varit toppchef på Ericsson.

Läs mer: Kinnevik plockar in Cecilia Qvist till styrelsen

Trustly expanderade sin affär till USA i fjol, utöver sina marknader i Europa, efter ett förvärv av bolaget Paywithmybank.

”Hennes nätverk och kunskaper om den amerikanska marknaden blir en verklig tillgång för vår fortsatta expansion i USA. Cecilias förmåga att se strategiska möjligheter och hantera helt nya utmaningar kommer att hjälpa Trustly att befästa sin position som världsledande inom direktbankbetalningar”, kommenterar Johan Tjärnberg, styrelseordförande för Trustly. 

Johan Tjärnberg tillrädde sin roll i början av 2020, efter att tidigare ha varit med och startat betalbolaget Bambora tillsammans med Nordic Capital. Det såldes för 14 miljarder kronor under 2017, bara tre år efter starten, till den franska börsjätten Ingenico.

Nordic Capital är i dag största ägare i Trustly med 61 procent av aktierna, följt av svenska Alfvén & Didriksson med 13 procent samt den amerikanska fondjätten Blackrock med 10 procent. 

Di rapporterade nyligen att Nordic Capital överväger att börsnotera Trustly redan under 2021, efter den hittills lyckade introduktionen av Nordnet, till en värdering runt 50 miljarder kronor. Trustly meddelar att de inte vill kommentera saken.

Läs mer: Efter lyckad comeback – riskkapitaljätten överväger flera miljardnoteringar

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer