Annons

Nordic Makers-bolag får finskt genombrott

Vd Nils Mattisson och Point. Foto: Minut
Vd Nils Mattisson och Point. Foto: Minut
Minut är på väg mot ett genombrott när Malmöbolagets uppkopplade sensor börjar säljas av Finlands största teleoperatör.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Samarbetet presenteras på startup-konferensen Slush i Helsingfors i dag och innebär att Elisa, Finlands största teleoperatör med 2,3 miljoner kunder, börjar sälja Minuts uppkopplade sensor Point tillsammans med sin 3G-router. 

”För oss är det här ett genombrott. Genom vår Kickstarter-kampanj och vår hemsida har vi kunnat sälja till en teknikintresserad målgrupp, med det här samarbetet kan vi nå den breda marknaden”, säger Nils Mattisson, Minuts vd och medgrundare. 

Di Digital kunde nyligen avslöja att Minut är ett av fyra bolag som det nybildade ängelnätverket Nordic Makers valt att göra sin första investering.

Läs mer: Det här är Nordic Makers

Minut har utvecklat sensorn Point som känner av allt från ljudet av krossat glas och tryckförändringar i ett rum till olika typer av rök och temperaturskiftningar. Sensorn är i första hand tänkt för hemövervakning där man inte vill använda ett traditionellt larmsystem med till exempel kamera.

Minut har sålt 5000 enheter av Point. Inledningsvis fokuserade man på personer och företag som hyr ut lägenheter via Airbnb och som vill hålla koll på sitt boende utan en kamera. Nils Mattisson berättar att man har identifierat fritidshus som nästa intressanta segment.

”Det finns många fritidshus i de nordiska länderna och i allmänhet saknar de både uppkoppling och övervakningssystem. Ett traditionellt larmsystem är ofta för komplicerat och för dyrt för ett fritidshus och samarbetet med Elisa känns som en stor möjlighet för oss och en stor validering av vår kameralösa övervakning."

I början av nästa år ska Point finnas tillgänglig för en begränsad kundgrupp och under andra halvan av 2017 ska sensorn finnas tillgänglig för alla Elisas kunder.

”Samtidigt för vi liknande diskussioner med fler operatörer på andra marknader”, säger Nils Mattisson.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies