Annons

Nordisk Film Games snor åt sig EA-veteran

Karl Magnus Troedsson, ny partner på Nordisk Film Games.
Karl Magnus Troedsson, ny partner på Nordisk Film Games. Foto: Press.
Nordisk Film Games har gjort ett antal större förvärv av svenska spelstartups. Nu går en EA- och Dice-veteran in i Egmonts gren för spelinvesteringar.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

På mindre än två år har Nordisk Film Games, som ägs av mediekoncernen Egmont, pumpat in nästan 1,4 miljarder kronor i sex nordiska spelstudios. 

Bland investeringarna finns svenska hästspelbolaget Starstable Entertainment, indiestudion Raw Fury och danska spelföretaget Reto Moto. Dessutom köpte Nordisk Film Games upp hela Avalanche Studios i maj 2018 

Läs mer: Nordisk Film köper Avalanche Studios i jätteaffär

Nu går spelveteranen och förre Dice-vd:n Karl Magnus Troedsson in som senior partner i Egmonts spelsatsning. 

”Jag brinner för att komma in tidigt i livscykeln i företag. Det är min personliga passion. Jag kommer kliva in och hjälpa Nordisk Film Games göra liknande investeringar som de gjort nu och kanske bredda typen av bolag de går in i”, säger Karl Magnus Troedsson.

Läs mer: Nordisk Film går in tyngre i Star Stable – köper aktier för 100 miljoner

Karl Magnus Troedsson har jobbat i mer än 20 år i spelbranschen. På Dice var han i 12 år där han hade roller som exekutiv producent, general manager och vd, där han efterträdde svenska spelprofilen Patrick Söderlund, som lämnade Electronic Arts i augusti förra året för att starta egen studio.

”Vi är otroligt glada över att ha lyckats attrahera Karl Magnus Troedsson till Nordisk Film Games. Han är en fantastisk person som kommer att bidra med en djup branscherfarenhet och ett enastående nätverk”, säger Mikkel Weider, vd på Nordisk Film Games, i ett uttalande.

Läs mer: EA-stjärnan Patrick Söderlund startar ny speljätte i Stockholm

Efter karriären på Dice gick Karl Magnus Troedsson, precis som Patrick Söderlund, vidare till EA där han axlade en rad globala chefsroller. Sedan 2016 har han varit affärsängel och investerat i en rad bolag inom spelbranschen som han också sitter i styrelsen i. Det var genom ett av dem, Raw Fury, som även Nordisk Film Games investerat i, som klivet in i Nordisk Film Games togs.

”Nu har jag spenderat två och ett halvt, tre år med att göra egna investeringar i främst spelstartups. Jag har länge velat göra större investeringar och när jag kopplade ihop Nordisk Film Games med Raw Fury så hade vi en vidare dialog om det. Det här är ett naturligt steg eftersom jag och Nordisk Film Games delar en vision om hur man bygger kreativa team och bolag inom spel”, säger Karl Magnus Troedsson.

Läs mer: Nordisk Film fortsätter investerarturnén: 49 miljoner i indiebolaget Raw Fury 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer