Hoppa till innehållet

Nordisk Film Games snor åt sig EA-veteran

Nordisk Film Games har gjort ett antal större förvärv av svenska spelstartups. Nu går en EA- och Dice-veteran in i Egmonts gren för spelinvesteringar.

Karl Magnus Troedsson, ny partner på Nordisk Film Games.
Karl Magnus Troedsson, ny partner på Nordisk Film Games.Foto: Press.

På mindre än två år har Nordisk Film Games, som ägs av mediekoncernen Egmont, pumpat in nästan 1,4 miljarder kronor i sex nordiska spelstudios. 

Bland investeringarna finns svenska hästspelbolaget Starstable Entertainment, indiestudion Raw Fury och danska spelföretaget Reto Moto. Dessutom köpte Nordisk Film Games upp hela Avalanche Studios i maj 2018 

Läs mer: Nordisk Film köper Avalanche Studios i jätteaffär

Nu går spelveteranen och förre Dice-vd:n Karl Magnus Troedsson in som senior partner i Egmonts spelsatsning. 

”Jag brinner för att komma in tidigt i livscykeln i företag. Det är min personliga passion. Jag kommer kliva in och hjälpa Nordisk Film Games göra liknande investeringar som de gjort nu och kanske bredda typen av bolag de går in i”, säger Karl Magnus Troedsson.

Läs mer: Nordisk Film går in tyngre i Star Stable – köper aktier för 100 miljoner

Karl Magnus Troedsson har jobbat i mer än 20 år i spelbranschen. På Dice var han i 12 år där han hade roller som exekutiv producent, general manager och vd, där han efterträdde svenska spelprofilen Patrick Söderlund, som lämnade Electronic Arts i augusti förra året för att starta egen studio.

”Vi är otroligt glada över att ha lyckats attrahera Karl Magnus Troedsson till Nordisk Film Games. Han är en fantastisk person som kommer att bidra med en djup branscherfarenhet och ett enastående nätverk”, säger Mikkel Weider, vd på Nordisk Film Games, i ett uttalande.

Läs mer: EA-stjärnan Patrick Söderlund startar ny speljätte i Stockholm

Efter karriären på Dice gick Karl Magnus Troedsson, precis som Patrick Söderlund, vidare till EA där han axlade en rad globala chefsroller. Sedan 2016 har han varit affärsängel och investerat i en rad bolag inom spelbranschen som han också sitter i styrelsen i. Det var genom ett av dem, Raw Fury, som även Nordisk Film Games investerat i, som klivet in i Nordisk Film Games togs.

”Nu har jag spenderat två och ett halvt, tre år med att göra egna investeringar i främst spelstartups. Jag har länge velat göra större investeringar och när jag kopplade ihop Nordisk Film Games med Raw Fury så hade vi en vidare dialog om det. Det här är ett naturligt steg eftersom jag och Nordisk Film Games delar en vision om hur man bygger kreativa team och bolag inom spel”, säger Karl Magnus Troedsson.

Läs mer: Nordisk Film fortsätter investerarturnén: 49 miljoner i indiebolaget Raw Fury 

Innehåll från Visma AmiliAnnons

Inkassobolaget utmanar branschen ”Vi är en del av lösningen”

Visma Amili rapporterar en tvåsiffrig tillväxt och en stark marginal för andra året i rad.  Vidareutvecklingen av bolagets produkterbjudande med fokus på smarta fakturor, tillsammans med stora investeringar i både organisation och teknisk infrastruktur, har visat sig avgörande för bolagets starka resultat.

Trots försämrat konjunkturläge rapporterar Visma Amili, som levererar tekniska lösningar inom faktura-, påminnelse- och inkassohantering, en tillväxt på 14% under 2023. 

Magnus Månsson, vd på Visma Amili, betonar värdet av bolagets investering i teknisk infrastruktur. En satsning som gör det möjligt att erbjuda en helhetslösning som avlastar kundernas egen ekonomiavdelning. Med ett utökat fokus på att optimera fakturaprocessen och erbjuda lösningar som frigör tid och förbättrar likviditeten för kunderna, har Visma Amili förstärkt sin position som en stabil och pålitlig partner för både företag och myndigheter.

– Våra kunder vill inte ägna sig åt kravhantering, men måste få betalt för sina tjänster. Att fler kunder använder oss redan på fakturastadiet möjliggör för en stabil affärsmodell som gynnar både oss och våra kunder, förklarar Månsson.

Kundcentrerad utveckling främjar en sund kreditmarknad

Under det gångna året har Visma Amili lagt stor vikt vid att stödja en sund kreditmarknad. Genom att hantera förfallna fakturor på ett schysst och effektivt sätt sätter Visma Amili människan i fokus. En viktig satsning är den egenutvecklade betalplattformen som ger fakturamottagaren tillgänglighet dygnet runt, möjlighet att välja bland flera betalningsalternativ och realtidsåterkoppling på över 70 olika språk.

– Vi är en del av lösningen, inte en förvärrande faktor i ekonomisk utsatthet. Vårt uppdrag är att främja en sund kreditmarknad och våra satsningar speglar vårt engagemang för att uppnå det målet, säger Månsson.

Expertkompetens från en av Europas ledande koncerner

Trots betydande investeringar i både organisation och teknisk infrastruktur har Visma Amili lyckats behålla en stark marginal på 24%. Ett resultat som vittnar om företagets engagemang för att leverera produkter som ger verkligt värde till kunder.

Visma Amili ingår tillsammans med 180 andra produktbolag i Visma-koncernen, en av Europas ledande leverantörer av affärskritisk mjukvara. Koncernen har levererat en exponentiell tillväxt de senaste 20 åren och rapporterade 2023 en tillväxt på nästan 2,4 miljarder euro. Tillgången till global kompetens och resurser stärker Visma Amilis tekniska utveckling och möjliggör ännu effektivare och säkrare produkter.

I en tid av ökad konkurrens fortsätter Visma Amili att utmana branschen. Med visionen om att vara en framstående leverantör av molnbaserade faktura-, påminnelse- och inkassolösningar, ligger bolagets fokus på att leverera lösningar som optimerar och automatiserar företags och myndigheters ekonomiska processer.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Visma Amili och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera