Annons

Nordisk Film går in tyngre i Star Stable – köper aktier för 100 miljoner

Martin Walfisz, Senior Partner på Nordisk Film Games. Till höger: Star Stables spel.
Martin Walfisz, Senior Partner på Nordisk Film Games. Till höger: Star Stables spel. Foto: Press.
2018 ser ut att bli ett bra år för den svenska spelstudion Star Stable. Det tycker också Nordisk Film Games som nu köper upp större andelar av bolaget.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I maj gick Egmont-ägda Nordisk Film Games in med 160 miljoner kronor i det Stockholmsbaserade hästspelbolaget Star Stable. Investeringen var inte ett kapitaltillskott utan ett förvärv av aktier från befintliga ägare. Ett fint tillskott för aktieägarna inför den varma sommaren, med andra ord.

Läs mer: Nordisk Film sadlar på och går in i Star Stable 

Nu ser det ut som att tomten kommit tidigt till Star Stables aktieägare. Nordisk Film Games går nu nämligen återigen in tungt i bolaget genom att köpa aktier för 100 Mkr av befintliga ägare och därmed öka ägandet med 15 procent. Det innebär att Nordisk Film Games nu sitter på 40 procent av aktierna i Star Stable.

“Vi gillar verkligen Star Stable. Teamet presterar imponerande bra och efter att vi nu varit ombord i ett halvår fanns det ingen tvekan för oss om att vi, när möjligheten gavs, ville stärka bandet ytterligare till företaget”, säger Martin Walfisz, investerare och partner på Nordisk Film Games, i en kommentar.

I och med köpet värderas Star Stable till 650 Mkr. Under 2017 omsatte bolaget 161 Mkr och hade ett resultat på minus 265 000 kronor.

Läs mer: Hästspelet Star Stable växer: ”Vill fördjupa berättelsen” 

Under 2018 har Star Stable haft som mål att växa omsättningen med 20 procent. Det är något man enligt bolagets vd, Johan Sjöberg, också ser ut att lyckas med. Man har också skruvat på lönsamheten i år.

”Vi fortsätter strategin som handlar om att fokusera på våra nyckelmarknader. Det är USA, Tyskland, de nordiska länderna och Polen det handlar om. Det finns god potential för tillväxt där”, säger Johan Sjöberg.

Nordisk Film Games har gjort ett antal investeringar i svenska och nordiska spelutvecklare. Bland annat har man tidigare gått in i svenska Avalanche Studios, indiestudion Raw Fury och danska Flashbulb Games. 

Enligt Johan Sjöberg är Nordisk Film Games ytterligare kliv in i Star Stable ett bevis på att spelstudion är på rätt väg.

”Vi ser det som att de har ett fortsatt stort förtroende för oss, nu när vi arbetat ett halvår tillsammans. Det är fantastiskt för oss att ha en långsiktig partner med relevant branschkompetens. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla samarbetet med dem steg för steg”, säger han.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer