Annons

Nordkap tar in 5 miljoner av Collector Ventures

Rikard Hjelm, vd på Nordkap, och Lena Apler, grundare av Collector Bank.
Rikard Hjelm, vd på Nordkap, och Lena Apler, grundare av Collector Bank.
Fintechbolaget Nordkap har tagit in 5 miljoner kronor från Lena Aplers Collector Ventures. Nu ska bolaget expandera till Storbritannien.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Nordkap (NTL) har funnits sedan slutet av 90-talet men gick under radarn till 2010 då Rikard Hjelm och hans medgrundare tog över bolaget. Företaget har de senaste åren tagit fram ett molnbaserat system som används av medelstora bolag för att hantera finansfrågor som lån, räntederivat och valutatransaktioner.

”Vi har en licensmodell och det som gör att vår modell är så stabil är vår låga churn rate [få kunder lämnar – red. anm.] och det är därför vår årliga omsättningstakt relativt förutsättningsbar. Nu ligger den på cirka 13 miljoner”, säger vd:n Rikard Hjelm.

Läs även: NFT investerar i finansuppstickare 

Under hösten 2015 tog bolaget in 4 miljoner kronor av NFT Ventures (NTL). Nu har Nordkap tagit in ytterligare 5 Mkr av Collector Ventures (NTL). Collector Ventures, som även har investerat i Mr Shoebox (NTL), Wint (NTL) och Matspar.se (NTL), är ett kommanditbolag som ägs av Collector Bank och NFT Ventures. NFT Ventures bildades i sin tur i september 2014 med pengar från Bonnier News som även äger Dagens industri.

Nordkap hade en omsättning på 3,3 Mkr 2015 och räknar med en omsättning på runt 8 Mkr för 2016. Bolaget ska nu använda tillskottet av kapital för att växa ytterligare.

”Vi expanderar både geografiskt och vertikalmässigt med fler kundsegment. Strategin är fullt ös och tillväxten hänger med. Nu behöver vi fortsätta bygga vår organisationen med mer utvecklingskraft”, säger Rikard Hjelm. 

Läs även: Svenska Nordkap i storaffär med amerikansk fastighetsjätte 

Nordkap skrev under ett avtal med amerikanska fastighetsjätten Jones Lang LaSalle, JLL i september vilket ska locka fler kunder. Samtidigt planerar Nordkap, som är verksamt i Norge och i Sverige, att expandera till Storbritannien.

”Vi ser framförallt en geografisk expansion i de stora europeiska marknaderna. Vi ska in i England 2017. Det är det största fokuset just nu. Det är i London de stora fastighetsbolagen och fastighetsfonderna finns”, säger Rikard Hjelm.

I samband med investeringen tar Nordkap in Erik Wikström (NTL), medgrundare av Icon Medialab och Magine TV, som styrelseordförande.

Läs även: Collector investerar i Mr Shoebox 

NTL-länkarna i texten går till Nordic Tech List, en databas med investerarna och bolagen på den nordiska startupscenen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer