Annons

Nordnet-ägare investerar i botjänsten Qasa

Qasa, som blivit 11 medarbetare sedan starten.
Qasa, som blivit 11 medarbetare sedan starten.
Finansmannen Claes Dinkelspiel och entreprenören Bo Mattsson går in som investerare i bostadssajten Qasa, som sedan tidigare har Hemnet på ägarlistan. ”Vi har aldrig känt oss starkare”, säger vd:n Matti Tosti.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Qasa har tagit fram en tjänst inriktad på andrahandsuthyrning av rum och lägenheter. Till skillnad från till exempel Airbnb så handlar det om uthyrning under längre tidsperioder.

I somras kunde Di Digital rapportera att Hemnet gick in som investerare med 3 miljoner kronor i Qasa. Nu tar bolaget återigen in 3 miljoner kronor från en handfull välkända affärsänglar.

Bland investerarna finns Claes Dinkelspiel, styrelseordförande och storägare i nätmäklaren Nordnet och Bo Mattsson, som nyligen sålde sitt bolag Cint till Nordic Capital.

”Det här är precis den sortens innovationer vi behöver idag, och jag känner igen mig i utmaningen Qasa står inför – det vi gjorde med Nordnet för aktiehandeln, kommer vi med Qasa göra för bostadsbranschen”, säger Claes Dinkelspiel.

Dessutom investerar styrelseproffset Charlotte Strömberg och grundaren av svenska riskkapitalföreningen, Lars Lindgren, i Qasa liksom Handelsfonden DHS Venture Partners.

”I den här investerargruppen har vi allt. Teknisk kompetens, erfarenhet av att bygga storbolag från scratch och orimligt spännande nätverk inom både svenskt och internationellt näringsliv”, säger Qasa:s vd och medgrundare Matti Tosti.

Läs mer: Den 20 mäktigaste investerarna i den svenska internetsektorn

Qasa startades 2014 och affärsidén är att matcha bostadssökande med personer som vill hyra ut boenden. Men till skillnad från exempelvis Blocket tjänar man inte pengar på annonser utan på själva uthyrningarna.

Det handlar om att vi vill ta betalt där vi skapar värde.

”Det handlar om att vi vill ta betalt där vi skapar värde. Vi hittar rätt hyresgäst, garanterar hyran och ordnar med försäkringar och annat som behövs”, säger Matti Tosti.

Hur relationen till Hemnet kommer att se ut framöver hänger än så länge i luften, inte minst då Hemnet befinner sig i en uppköpsprocess.

”Köp, sälj och uthyrning har varit åtskilda i Sverige så här långt. Vi ser massor av möjligheter framåt, till exempel för att ordna en smärtfri försäljning utan dubbla hyror. Där finns det ett givet samarbete”, säger Matti Tosti.

Läs mer: Bonnier köper bosajten Hittahem

Omsättningen är än så länge obefintlig och Qasa finns idag endast i Stockholm. Men planen är att expandera till andra städer, och så småningom även utanför Sverige.

”Vi har aldrig känt oss starkare, vi har stora planer” säger Mattia Tosti, medgrundare och VD på Qasa. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer