Annons

Nordnet börjar låna ut via Avanzas bolåneutmanare

Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet
Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet Foto: Nordnet/Kollage
Nordnet börjar erbjuda bolån utan krav på övrigt engagemang hos nätmäklaren. Det sker i samarbete med Stabelo som ägs till knappt 30 procent av konkurrenten Avanza.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Redan hösten 2017 kunde Di Digital avslöja detaljer kring bolåneutmanaren Stabelo som då förberedde en lansering i Sverige. Nätmäklaren Avanza ägde då 20 procent av Stabelo.

Därefter har såväl Stabelo – och bland annat Schibsted-ägda Hypoteket – börjat låna ut till kunder.

Nu meddelar Nordnet i ett pressmeddelande att de inleder ett samarbete med Stabelo där bolåneutmanaren är kreditgivaren. Sedan tidigare distribuerar Stabelo bolån via Avanza.

”Uppstickarna på bolånesidan har tagit mark under senare år, men de stora aktörerna behöver utmanas med ännu större kraft och hastighet”, säger Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet, i pressmeddelandet.

Nordnets bolåneerbjudande breddas samtidigt till att omfatta samtliga kunder, utan motkrav på annat engagemang eller sparkapital hos nätmäklaren.

Den maximala belåningsgraden är 60 procent och den lägsta räntan för ett lån med ett års bindningstid är 1,28 procent.

Stabelo kallar sig för ett oberoende bolåneinstitut. I december i fjol ägde Avanza 27,3 procent av aktierna och är därmed näst största ägaren efter grundarna. Även Nordax har ett ägande i Stabelo, vilket uppgår till 9 procent.

Stabelos utlåningsvolym uppgår till 10,4 miljarder kronor enligt Avanzas redovisning.

Enligt statistik från Finansinspektionen stod så kallade bolåneutmanare under andra halvåret 2019 för 0,6 procent av den totala utlåningen – eller 21,7 miljarder kronor i pengar räknat. Det är en ökning med 25 procent jämfört med första halvåret i fjol.

Läs även: Utmanare knaprar allt mer av storbankernas bolånekaka

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer