Annons

Nordnets teknikchef lämnar: De är redo att stå på egna ben

Nordnets avgående teknikchef Tuva Palm.
Nordnets avgående teknikchef Tuva Palm.
Nätbanken Nordnets teknikchef fintechprofilen Tuva Palm lämnar banken efter två år på posten. ”Jag kommer in och tar ett stort kliv, sedan får de fortsätta att springa själva”, säger hon.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Klarna-veteranen Tuva Palm avslutar snart ett kapitel som teknikchef på nischbanken Nordnet, när hon till sommaren lämnar posten som ska fyllas av två ännu ej tillkännagivna rekryteringar. Att lämna när banken var redo för det, har allltid varit planen, menar hon.

”Jag har gjort på Nordnet vad jag alltid gör. Jag går in och lyfter en organisation eller bolag till effektivitet och lönsamhet, innan jag lämnar över till någon som tar nästa steg. Jag kommer in och tar ett stort kliv, sedan får de fortsätta att springa själva”, säger Tuva Palm.

Nordnet har gjort en fantastisk resa. De har gått från att vara en liten och långsam storbank till ett snabbrörligt teknikbolag i tillväxtframkant.

Som teknikchef har hon bland annat varit med och startat upp både swish-betalning och robotrådgivning, samt skapat en ny webbplattform som har tagit banken till frontlinjen inom fintech.

”Nordnet har gjort en fantastisk resa. De har gått från att vara en liten och långsam storbank till ett snabbrörligt teknikbolag i tillväxtframkant. Därmed lämnar jag med varm hand över till någon annan eller i det här fallet två andra”, säger hon.

Läs mer: Tuva Palm: ”Jag måste starta eget bolag” 

Fintechprofilen har tidigare även jobbat som produktansvarig på Klarna, där hon ansvarade för Klarna-appen och bidrog till att öka kundnöjdheten efter en serie kritiska artiklar i Svenska Dagbladet.

Vad som står i korten nu är ännu oklart, förutom att hon kommer att fortsätta med en rad uppdrag som strategisk rådgivare. Och fundera på drömmen om ett eget bolag. Något hon tidigare har berättat om i Di Digitals podd Startup Stories.

”Det kan vara en sådan där fånig dröm som jag har med mig till jag blir pensionär, men hittar jag rätt idé och rätt team, så är det helt klart någonting som står högt upp på listan”, säger hon.

Läs mer: ”Robotrådgivning är den vanligaste sparformen om fem år”

Lyssna på intervjun med Tuva Palm här:

https://embed.acast.com/startupstories/tuvapalm-nordnet-

Du hittar även Startup Stories på Acast och direkt i iTunes


Har du lyssnat på Startup Stories? Vad tyckte du? Ge oss gärna feedback! Recensera podden här eller kontakta oss på Twitter, Facebook eller via mejl.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer