Annons

Norrmän i Silicon Valley vill försäkra distansarbetare – tar in miljoner från Sverige

SafetyWings medgrundare Sarah Sandnes, Hans Nyvold Kjellby och Sondre Rasch.
SafetyWings medgrundare Sarah Sandnes, Hans Nyvold Kjellby och Sondre Rasch. Foto: Pressbild
Norska Safetywing, som erbjuder en sjukförsäkring för distansarbetare utomlands, tar nu in motsvarande 66 miljoner kronor i en ny kapitalrunda. Den leds av det svenska riskkapitalbolaget Creandum, som var en tidig investerare i Spotify och Klarna.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

En allt mer globaliserad arbetsmarknad i kombination med coronapandemins framfart har gjort att fler och fler numera inte bara arbetar hemifrån, utan även på distans från andra länder. Många så kallade ”digitala nomader” – till exempel frilansare, konsulter eller egenföretagare – behöver därmed också en sjukförsäkring som gäller internationellt. 

”Distansarbete är den mest omvälvande förändringen som någonsin har hänt kunskapsarbetare och kommer verkligen att öppna upp en global marknad för talang. Vi tror att Safetywing kommer att bli ett av de viktigaste företagen som driver den underliggande infrastrukturen för denna rörelse, och kunde inte vara mer glada över att få vara med på resan”, säger Carl Fritjofsson, partner på Creandum, i ett uttalande.

Läs även: Spotify förlänger distansarbetet till 2021 

Safetywing, som i dag har sin bas i Silicon Valley, grundades 2018 av norrmännen Hans Nyvold Kjellby, Sarah Sandnes och Sondre Rasch med visionen att replikera det norska sociala skyddsnätet globalt. Nu erbjuder bolaget sina försäkringslösningar i över 175 länder för personer och team som arbetar på distans. 

”Internet har gjort det möjligt för många människor att leva, arbeta och bilda gemenskap utanför sitt hemland. De första människorna som utnyttjade denna möjlighet var digitala nomader, men nu har distansarbete gjort att den här livsstilen blivit vanligare”, säger Sondre Rasch, medgrundare och vd för Safetywing.

Även danska Byfounders och Silicon Valley-baserade Rocketship deltog i rundan och de två riskkapitalbolagen är båda investerare i Safetywing sedan tidigare. Kapitalet från den nya rundan ska bland annat gå till utökad försäljning, marknadsföring och analys av bolagets befintliga produkter, samt utveckling och lansering av Safetywings kommande globala pensionsplan, enligt Sondre Rasch. 

”Som en startup som växer extremt snabbt är det viktigt att kunna expandera så snabbt som möjligt. Den här finansieringen gör att vi kan utöka vårt team, bygga mer omfattande infrastruktur och lansera nya produkter mycket snabbare.”

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer