Annons

Norrsken gör sin första investering via fonden – i Worldfavor

Teamet bakom Worldfavor.
Teamet bakom Worldfavor. Foto: pressbild.
Worldfavor vill hjälpa storbolag att enklare arbeta med hållbarhetsfrågor. Nu investerar Norrskens nya fond när bolaget tar in 6,5 miljoner kronor i bolaget. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

För en vecka sedan kunde Di Digital berätta att Niklas Adalberths Norrsken foundation har startat en fond med investeringar från Mojang-grundaren Carl Manneh, King-grundaren Sebastian Knutsson och klock-kungen Filip Tysander. Nu har fonden gjort sin första investering i det digitala hållbarhetsbolaget Worldfavor (NTL). 

Läs även: Ska tvätta bort bolags skamfläckar med nytt kapital 

Worldfavor tar nu in 6,5 miljoner kronor, varav 4,5 Mkr kommer via Norrsken, rapporterar Breakit. I den nya kapitalrundan investerar även Soläng invest, Ludvig Linge, medgrundare av IT-bolaget TAT, och den befintliga investeraren Axsu Ventures.

“Vi har haft flera som varit intresserade av att investera och vi är jätteglada att vi kunde välja Norrsken. De passar oss som handen i handsken. De ser både den affärsmässiga potentialen och möjligheten till att göra stor impact”, säger Frida Emilsson till Breakit.

Det föredetta Sting-bolaget tog för drygt ett år in 5 Mkr – 4 Mkr av AXSU Ventures och ytterligare 1,3 Mkr i form av EU-finansiering och stöd från statliga Vinnova.

Läs även: Byggde miljardbolag – nu investerar de i välgörande startups 

Hållbarhetsstrategier berör inte enbart miljöfrågor om hur mycket koldioxid ett bolag släpper ut eller hur stor andel av energin som är förnyelsebar, utan även de sociala aspekterna som korruption och jämställdhet.

Worldfavor satsar på att göra arbetet runt hållbarhetsfrågor enklare för företag genom lanseringen av en molnbaserad databastjänst. Sedan lanseringen av den första versionen 2013 har grundarna tagit fram en produkt med flera tusen anslutna bolag, däribland jättar som Länsförsäkringar, Folksam och HSB.

Läs även: 10 bolag som vill göra världen bättre – och visa svarta siffror 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer