Annons

Norrskens Doctrin vann Health Tech Pitch Day

Magnus Ljungman, vd och medgrundare av Doctrin, pitchade på Health Tech Pitch Day.
Magnus Ljungman, vd och medgrundare av Doctrin, pitchade på Health Tech Pitch Day. Foto: Amanda Lindgren.
Fyra bolag pitchade på Health Tech Pitch Day på Epicenter i Stockholm. Publiken röstade fram Doctrin som vinnare och bolaget direktkvalificerar nu till Startup Tour som inleds den 27 september. ”Det är så häftigt att det har gått så snabbt”, säger medgrundaren Magnus Ljungman.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Doctrin grundades 2016 och utvecklar smarta e-hälsoverktyg som är enkla att använda, ökar patienternas delaktighet, och utgår från vårdens behov. Ambitionen är att hjälpa sjukvården förbättra vårdkvaliteten, korta vårdköer och förbättra resursutnyttjandet.

”Om tre år kommer så gott som alla kunna få hjälp inom en halvtimme. Inte bara i Sverige men även i Europa”, säger Doctrins medgrundare Magnus Ljungman när en i publiken frågar var de är om tre år. 

Foto: Amanda Lindgren.

Delar av Doctrins team firar på scenen efter att ha vunnit omröstningen. Foto: Amanda Lindgren.

Juryn fick välja ut två av fyra pitchande bolag på Health Tech Pitch Day för att publiken skulle rösta fram en vinnare som går vidare till Startup Tour senare i höst. Av de två finalisterna, Coala Life och Doctrin (NTL), fick det sistnämnda bolaget flest röster.

”Det känns jättebra och jag är jättestolt. Det är så häftigt att det har gått så snabbt och att man får det här erkännandet efter så kort tid. För 16 månader sedan var det här bara en idé”, säger Magnus Ljungman.

Läs även: Fyra bolag tävlar på Health Tech Pitch Day 

Från att ha varit fyra personer för ett halvår sedan har Doctrin numera 20 medarbetare med en mix av läkare, forskare, it-utvecklare och processexperter. Bolaget som hittills suttit på Norrsken men har nu vuxit ut ur Klarna-grundarens startuphub. Niklas Adalberths stiftelse Norrsken Foundation har även varit med och investerat i Doctrin, som sammanlagt har tagit in 30 miljoner kronor i riskkapital.

Doctrin har just skrivit avtal med Capio, som även de har investerat i bolaget. Avtalet ger bolaget möjligheten att nå Capios 750 000 patienter. 

”Det betyder att vi kommer att förändra vårdupplevelsen för nästan en tiondel av Sveriges befolkning, vilket känns helt enormt för oss. Vi vill rädda vården. Patienten är en del men det är även kvalitén och pengarna är andra. Det är hela paketet”

Hur känns det inför Startup Tour som drar igång om ett par veckor?

”Det har jag inte hunnit reflektera över. Nu ska jag bara njuta av det här och fira med mina kollegor”, säger Magnus Ljungman.

Se hela sändningen av Health Tech Pitch Day här.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer