Annons

Norska ilskan: Klagomålen mot Tesla flödar in

Teslas vd och grundare Elon Musk.
Teslas vd och grundare Elon Musk.
Norrmännen har tröttnat på sena leveranser och dålig kundservice från elbilstillverkaren Tesla. Antalet anmälningar till norska konsumentverket har ökat ”våldsamt” den senaste tiden.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Norska konsumentverket, Forbrukerrådet, har noterat en markant ökning i antalet klagomål mot elbilstillverkaren Tesla under det senaste året, skriver den norska branschtidningen Teknisk Ukeblad. Klagomålen rör bland annat dålig kundservice, sena leveranser och tekniska problem.

”Vi förväntar oss att Tesla ser över tjänsterna gentemot sina kunder”, säger Pia Cecilie Høst, på Forbrukerrådet till tidningen.

Läs mer: Misstänkt fusk: Tesla undvek bromstest för att nå produktionsmål 

För närvarande har myndigheten 39 pågående ärenden rörande Tesla, vilket landar elbilstillverkaren en fjärdeplats på listan över bolagen som genererar flest klagomål.

”Det är en våldsam ökning. Det ligger andra bilproducenter i toppen, men det är naturligt med tanke på de volymer som dessa omsätter. När det gäller Tesla så ligger de högre än vad som är naturligt sett till omsättningen”, säger Pia Cecilie Høst till Norsk Telegrambyrå, NTB, rapporterar Bloomberg. 

Läs mer: Tesla stiger i förhandeln på produktionsbesked 

Enligt Nora Egenæs, kommunikationsrådgivare på Tesla Norge, ska ökningen i klagomål sättas i relation till det ökade antalet Teslabilar som rullar på de norska vägarna.

”Vi jobbar hårt med att öka vår servicekapacitet och kommer att dubbla antalet anställda som jobbar inom området, samt öppna ytterligare ett stort antal servicecenter i Oslo-området under året”, skriver hon i ett mejl till nyhetsbyrån.

Tesla lovar även bättring av sin kundtjänst genom fler möjligheterna att nå bolaget per telefon – ett annat vanligt klagomål till det norska konsumentverket.

Läs mer: Tesla ökar laddstationerna – passerar 400 i Europa 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer