Annons

Northzone går in i brittisk mäklartjänst

Foto: Press.
Northzone har haft ett framgångsrikt år på marknaden då Spotify gått börsen och Izettle sålts för miljardbelopp. Nu investerar riskkapitalbolaget delar av sin vinst i den brittiska mäklartjänsten Nested.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det svenska riskkapitalbolaget Northzone deltar i en runda värd 120 miljoner pund, motsvarande 1,4 miljarder kronor, i den brittiska mäklartjänsten Nested. 

Finansieringen består både av lån och renodlat kapital. Även brittiska Balderton Capital, som backat svenska bolag som Soundtrack Your Brand och Tictail, bidrar med finansiering.

Nested är baserade i London och grundades 2016 av Matt Robinson, Phil Cowans och James Turford. Sedan starten har bolagt sålt runt 400 bostäder på en bostadsmarknad som mattats av på grund av brexit-oro. 

Läs mer: Svenska Northzone investerar i tyskt elscooterbolag 

Med hjälp av data analyserar Nested fastighetens värde och lägger ut den till försäljning. Bolaget erbjuder samtidigt förskottsbetalningar på mellan 90-95 procent av det förväntade slutpriset, så att kunden snabbare ska kunna flytta till en ny bostad genom att köpa kontant. 

Nesteds målsättning är att göra fastighetsmarknad mer rörlig. Under det senaste året har antalet transaktioner minskat med 12 procent i Storbritannien och 61 procent av alla bostäder som legat ute till försäljning i London drogs senare tillbaka.

Bolaget tar drygt 1 procent av köpeskillingen som sin ersättning för förmedlingen, även om andelen blir något högre om kunden väljer att hämta hem en förskottsbetalning. Om slutpriset på marknaden för fastigheten blir lägre än Nesteds värdering står bolaget för förlusten.

Läs mer: Balderton miljardsatsar på köp av medarbetares techaktier 

Läs mer: Tinks vd: ”Om fem år finns inga personliga bankmän” 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies