Annons

Northzone med när Trustpilot plockar in halv miljard

Trustpilots vd Peter Mühlmann.
Trustpilots vd Peter Mühlmann.
Det svenska riskkapitalbolaget Northzone är med och investerar när danska kundomdömdestjänsten Trustpilot tar in en halv miljard kronor i färskt riskkapital. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Danska Trustpilot drogs igång under 2007 av entreprenören Peter Mühlmann. Bolaget erbjuder en tjänst som låter kunder recensera företag och tjänster. Recensionerna säljs sedan till företagen som kan använda dem i sin marknadsföring. 

Nu tar bolaget in motsvarande 513 miljoner kronor i färskt riskkapital. Svenska riskkapitalbolaget Northzone är med och investerar, liksom Sunley House Capital Management och brittiska Index Ventures. 

”Trustpilot har som mål att lösa en av dom största utmaningarna i vår uppkopplade samtid: att skapa förtroende och transparens online. Vi har jobbat med Peter och hans team i över åtta år, och dom följer en stolt tradition av nordiska bolag som växer globalt och attraherar internationellt tillväxtkapital”, säger Jeppe Zink, portföljansvarig på Northzone.

Trustpilot har sedan starten ansamlat 58 miljoner recensioner av över 265 000 bolag i över 150 länder. Bolaget uppger att varumärket når 3,5 miljarder människor varje månad.

Bolaget har 700 medarbetare i Köpenhamn, London, New York, Denver, Berlin, Melbourne och Vilnius.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies