Annons

Notch portad från Minecrafts tioårsjubileum i Stockhom

Minecrafts skapare, miljardären Marcus ”Notch” Persson.
Minecrafts skapare, miljardären Marcus ”Notch” Persson.
Minecrafts skapare, miljardären Marcus ”Notch” Persson, är portad när nya ägaren Microsoft firar spelets 10-årsdag Stockholm. Orsak: Notch ”kommentarer och åsikter” på Twitter.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Minecrafts skapare, miljardären Marcus ”Notch” Persson, är inte välkommen när succéspelet firar sitt tioårsjubileum i Stockholm den 17:e maj. Enligt Microsoft, som äger Mojang bolaget bakom Minecraft, beror detta på upphovsmannens ”kommentarer och åsikter”. Evenemanget ska belysa ”den förflutna, nuet och den spännande framtiden” för spelet enligt företaget.

Hans kommentarer och åsikter återspeglar inte de som hålls av Microsoft.

”Hans kommentarer och åsikter återspeglar inte de som hålls av Microsoft och Mojang och är inte representativa för” Minecraft”, sa en talesman för Microsoft till tidningen Variety.

Talesmannen påpekade även att Persson inte har varit inblandad i ”Minecraft” sedan han sålde studion och rättigheterna till spelet för 2,5 miljarder dollar 2014. 

Läs mer: Vinstfall för svenska succén – blygsam utdelning till Microsoft 

Notch, som en gång var en viktig del av debatten i spelsektorn, har gjort sig själv till en persona non grata i branschen de senaste åren. På Twitter har han bland annat fällt kommentarer om heterosexuell stolthet, gett uttryck för transfobi och skrivit att ”det är okej att vara vit”. Notch har cirka 3,7 miljoner följare på Twitter.

Succéspelet Minecraft har fortfarande 91 miljoner aktiva användare per månad. Spelet, som går ut på att bygga och överleva, är det näst mest sålda spelet i världshistorien, efter Tetris.

När Minecraft uppdaterades härom månaden plockades en referens till Notch bort från det skärmfönster som dyker upp när spelet laddas. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer