Annons

Noteringsfest väntar inom e-handeln – så skiljer du på kvalitetsbolag och opportunister

Di Digitals reportrar Marianne Agazzi, Johannes Karlsson och Miriam Olsson Jeffery.
Di Digitals reportrar Marianne Agazzi, Johannes Karlsson och Miriam Olsson Jeffery. Foto: Di.
En noteringsfest väntar för svenska e-handlare under 2021, i Digitalpodden pekar vi ut möjligheterna och riskerna för småsparare. Nätläkaren Kry är på god väg att bli en dominant spelare i Europa, men har kritikerna mot bolagets metoder en poäng?
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Krys vd Johannes Schildt viftar bort de återkommande anklagelserna om att bolaget belastar, snarare än avlastar, den svenska sjukvården. I Digitalpodden går vi igenom förutsättningarna om nätläkaren i framtiden väljer att göra slag av sina börsambitioner.

Dessutom har vi, med hjälp av två riskkapitalister från Verdane och Eequity, låtit veta att 2021 kan bli en noteringsfest för svenska e-handelsbolagen. Kursrusningarna i noterade företag som Boozt, Bygghemma och Lyko inspirerar nu hela branschen. Men hur skiljer man på opportunister och kvalitetsbolag? Vi reder ut.

Johannes Karlsson och Marianne Agazzi gästas av kollegan Miriam Olsson Jeffery, som är ansvarig för vårt stora event Female Founders som går av stapeln på torsdagen. Vår senaste kartläggning över jämställdheten i teknikbranschen visar att knappt 21 procent av alla partners, alltså de som sitter på makten på riskkapitalbolagen, är kvinnor. Det är i princip oförändrat från i fjol, men trots allt en märkbar skillnad från för bara några år sedan.

Lyssna på veckans podd här:

Länk till acast

Du hittar även Digitalpodden på Acast, Apple Podcasts och Spotify.

Har du lyssnat på Digitalpodden? Vad tyckte du? Ge oss gärna feedback! Vi finns på Twitter, Facebook och givetvis även på mejl: digital@di.se

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer