Annons

Nu är deras Babyshop ett dubbelt miljardbolag

Paret Marcus Tagesson och Linn Tagesson har grundat e-handlaren Babyshop. Foto: Press
Paret Marcus Tagesson och Linn Tagesson har grundat e-handlaren Babyshop. Foto: Press
Snabbväxande e-handlaren Babyshop har nu nått 1 miljard kronor i både omsättning och värdering. Dessutom har finansmannen Claes Dinkelspiel klivit in i ägarlistan, där han har sällskap med bland annat Sverker Martin-Löf och Anders Nyrén.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Svenska Babyshop (NTL) som grundades 2006 har vuxit till en av Europas största e-handlare inom barnmode. I våras köpte bolaget konkurrenten Lekmer för 90 miljoner kronor från Qliro (NTL).

Läs mer: Babyshop köper Qliros Lekmer för 90 miljoner

I samband med affären blev Babyshop ett miljardbolag i omsättning räknat.

”På en rullande 12-månadersperiod så har vi en omsättning på 1,2-1,3 miljarder kronor och gör en rörelsevinst”, säger vd Marcus Tagesson, som tillsammans med Linn Tagesson har grundat Babyshop.

Men köpet innebär dessutom att Babyshops värdering spränger miljardvallen, kan Di Digital berätta.

Finansieringen säkrades genom en nyemission på 151 miljoner kronor i mitten av juni och dokument som Di Digital har tagit del av visar att e-handlaren då värderades till 1 miljard kronor (med de nya pengarna inräknade).

Det är en rejäl ökning sedan hösten 2016 då bolaget värderades till drygt 730 miljoner kronor.

”Det är fantastiskt roligt att ha kommit upp hit i storlek men jag tänker inte på det i vardagen. Jag är glad att vi har investerare som tror på oss och satsar pengar på oss”, säger Marcus Tagesson.

Han berättar att Babyshop, exklusive Lekmer, växer med 45 till 50 procent på årsbasis.

”Vi har en bra tillväxt på våra nyckelmarknader som är Norden och Storbritannien men även USA och Asien växer snabbt”, säger han.

Bolaget med den unga målgruppen har blivit något av en favorit bland svenska näringslivsprofiler.

Riskkapitalbolaget Verdane Capital är största ägare. Men i ägarledet finns även Industrial Development Partners med de avhoppade SCA-cheferna Sverker Martin-Löf och Jan Johansson, SCA:s styrelseveteran Rolf Börjesson samt Industrivärdens tidigare vd Anders Nyrén. Även Hexatronics tidigare storägare Gert Nordin är delägare i Babyshop.

Samtliga av dessa ägare deltog i nyemissionen på 151 miljoner kronor för att finansiera Lekmer-köpet. Dessutom klev bland annat Nordnets tidigare styrelseordförande Claes Dinkelspiel in som ägare.

”Jag tror att de här profilerna gillar vår historia där vi som team har jobbat väldigt handripligt i verksamheten, kämpat hårt och byggt det med små medel ända hit. Vi tog inte in riskkapital förrän sent”, säger Marcus Tagesson.

Läs även: "Butikshandeln har peakat"


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer